Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 27-03-2009

Getuigen autobrand gezocht

AMERSFOORT Donderdagavond 26 maart rond 23.00 uur is een auto op de Geallieerdenstraat uitgebrand. De brand is vermoedelijk aangestoken en de politie is op zoek naar getuigen.

Het betreft een BMW Cabrio die half op de stoep en half op de straat geparkeerd stond ter hoogte van de Geallieerdenstraat nummer 34. De brandweer heeft de brand geblust en vermoed dat de auto in brand is gestoken. Mogelijk is daarvoor geprobeerd in de auto in te breken. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Fietser tegen auto

WOUDENBERG Donderdagmiddag 26 maart vond omstreeks 15.45 uur een verkeersongeval plaats op de Slappedel plaats. Een fietsster kwam hierbij ernstig ten val.

Een personenauto reed vanaf de Rondweg de Slappedel op en raakte daarbij een 18-jarige vrouw uit Woudenberg, die ten val kwam. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk waarom de fietsster werd geraakt en de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Alert bankpersoneel

WOUDENBERG Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die bij een bank op de Dorpsstraat geprobeerd heeft met behulp van valse legitimatie geld op te nemen.

Het personeel van de bank alarmeerde de politie donderdag omdat zij een order hadden gekregen van een man die dezelfde middag een groot geldbedrag wilde opnemen. Zij vertrouwden de zaak niet. De politie nam contact op met de eigenaar van de rekening die van niets bleek te weten. Toen de verdachte omstreeks 14.00 uur bij de bank verscheen, belde het personeel de politie die direct ter plaatse kwam. De verdachte, een 40-jarige man uit Amsterdam, bleek in het bezit van een vals rijbewijs en is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.