Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 27-03-2009

Ongeval met letsel

FLUITENBERG Donderdagmorgen raakte een 20-jarige automobilist uit Hoogeveen gewond geraakt bij een ongeval op de Hoogeveenseweg. Hij liep een gebroken neus op. Op de T-kruising met de Santbrincke kreeg hij geen voorrang van een 39-jarige vrouw uit Fluitenberg, die met haar auto de Hoogeveenseweg wilde oprijden. Beide bestuurders zijn voor onderzoek naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (09-021875)

Bloedproef na ongeval

EMMEN Donderdagavond reed een 19-jarige automobilist uit Schoonebeek over de Brinkenweg. Daar raakte hij naast de weg. Met vermoedelijk een gebroken voet is hij naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef genomen vanwege vermoeden van drankgebruik.(09-022029)

Politie treedt op bij overlast jeugd

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 17-jarige jongen uit Beilen aangehouden in het winkelcentrum Forum vanwege een toegangsverbod. Hij maakte deel uit van een groep jongeren die voor overlast zorgde. Van de rest zijn de gegevens genoteerd en zij zijn aangesproken op hun gedrag. (09-021995)

Politie onderzoekt schoolinbraak

EMMEN Donderdagmorgen is een inbraak ontdekt in een school aan de Flintstraat. De daders zijn binnengekomen door een raam kapot te slaan. Uit de school is een aantal computers gestolen. De politie onderzoekt deze inbraak. (09-021817)

Man aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Donderdagmiddag is een 45-jarige man uit Emmen betrapt bij de diefstal van vier pakjes shag in een supermarkt aan de Peyserhof. Hij werd aangehouden en verhoord. (09-021933)

Aanvullende gegevens ongeval N48

ZUIDWOLDE De bestuurder van de donderdagmiddag gekantelde vrachtauto is een 20-jarige man uit Langbroek.

Resultaten aangekondigde verkeerscontrole

ASSEN - Donderdagmorgen heeft de politie snelheidscontroles gehouden op de N34 en de A28. Op de N34 werd de snelheid gemeten van ruim 5400 passerende voertuigen. Daarvan reden er 88 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 129 kilometer per uur.

Op de A28 zijn ruim 6000 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 178 bestuurders te snel. De snelste van de dag reed 177 kilometer per uur. Daarnaast zijn nog 18 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende overtredingen, zoals bellen achter het stuur, keren op de autoweg en inhaalovertredingen.

Onderzoek van Politie Drenthe en de Provincie Drenthe heeft uitgewezen welke wegen in relatie tot snelheid het meeste gevaarlijk zijn in Drenthe. Door stelselmatig te controleren op deze wegen wordt geprobeerd het aantal ongevallen en overtredingen op die wegen terug te dringen. Deze weg is één van die geselecteerde wegen. Snelheid speelt namelijk een rol bij ieder verkeersongeval. Ongeveer 20% van alle niet natuurlijke doden is een verkeersslachtoffer.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Vrachtauto van de weg

DE PUNT Vrijdagmorgen is een vrachtauto van de A28 geraakt. De 35-jarige chauffeur uit Grave reed richting Groningen en kreeg een klapband. Hij kon de vrachtauto niet meer op de weg houden en ging de berm in. Net waar de vangrail begint, reed hij hier een stukje tegenop waarna de vrachtwagen op zijn kant ging. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Bij de berging is een rijstrook afgesloten. (09-022077)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.