Politie Haaglanden

Persberichten 27 maart

Haaglanden, 27-03-2009

Hennepkweker bestolen
Den Haag Bij de politie kwam donderdag 26 maart om 18.30 uur de melding binnen dat de deur van een woning in de Kamperfoeliestraat open stond. Toen de agenten bij de woning aankwamen, was deur gesloten. Omdat zij wilden controleren of alles in orde was en een sterke henneplucht roken, belden de agenten aan.

Een 25-jarige Hagenaar deed open en vertelde de agenten dat hij geen hennepkwekerij had. Toen de agenten toch wat apparatuur aantroffen, verklaarde hij dat er uit de woning een kilo henneptoppen was gestolen. Aan de achterkant van de woning probeerden op dat moment drie andere aanwezigen te ontsnappen. De agenten waren deze mannen te slim af en konden ze aanhouden. De politie nam de vier mannen mee naar het politiebureau en nam de resten van de kwekerij en de apparatuur in beslag. Twee mannen bleken niets met de kwekerij te maken te hebben. De 25-jarige Hagenaar en een 22-jarige plaatsgenoot hadden dat wel, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Van de personen die de hennep uit de kwekerij hebben gestolen, ontbreekt elk spoor.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van straatroof
Den Haag Een 57-jarige Hagenaar is vrijdag 27 maart slachtoffer geworden van een straatroof. Toen de man omstreeks 01.15 uur vanaf een pinautomaat aan de Kempstraat in de richting van het Schalk Burgerplein liep, kwamen twee mannen op hem af rennen. Eén van hen riep dat de Hagenaar geld moest geven. Toen de man zei dat hij geen geld had, sloeg een van de verdachten hem tegen zijn hoofd, waardoor de 57-jarige op de grond viel. Vervolgens werd de Hagenaar door beide mannen mishandeld. Ook haalde een van de verdachten de portemonnee van de man uit zijn broekzak, waarna beide daders wegrenden in de richting van de Fischerstraat.

Het signalement van beide mannen is als volgt: de eerste verdachte is een man van 1.75 tot 1.80 m lang met een normaal postuur. Hij heeft een donkere huidskleur en kort kroeshaar. De man sprak met een Papiaments accent. Tijdens de overval droeg de man een witte pet, een korte lichte jas met capuchon, blauwe jeans en sportschoenen met zwart-witte veters. In zijn bovengebit heeft de man rechts een gouden tand.

De tweede verdachte is een man van 1.70 tot 1.75 m lang met een fors postuur. Hij heeft een donkere huidskleur en sprak eveneens met een Papiaments accent. De man droeg een zwarte muts, korte donkere jas (vermoedelijk van nylon), blauwe jeans en zwarte schoenen. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gordelcontrole
Den Haag De politie hield donderdag 26 maart tussen 13.30 en 16.30 uur een gordelcontrole in de Alexanderstraat. Van de 110 passanten droegen er elf geen autogordel. Daarnaast betrapte de politie vier bestuurders op mobiel bellen achter het stuur. Alle overtreders kregen een proces-verbaal.

Agent geslagen, getuigen gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen komt graag in contact met mensen die op woensdag 25 maart omstreeks 18.30 uur getuige waren van een incident tussen een agent en een 18-jarige Delftenaar.

De agent wilde de jongen, waarvan hij wist dat deze gesignaleerd stond, op de kruising van de Laan van Hoornwijck en de Plesmanlaan aanhouden. De jongen wist zich echter aan zijn aanhouding te onttrekken door de agent met een blikje frisdrank te slaan en er daarna vandoor te gaan. Collega's van de agent die in de buurt waren, wisten de jongen in de omgeving alsnog in de kraag te vatten. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De agent raakte door de klap niet gewond. De jongen verklaarde tijdens het verhoor dat hij weliswaar was weggerend, maar dat hij de agent niet geslagen had. Heeft u woensdag iets gezien van het gesprek tussen de agent en de jongen, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen via nummer 0900-8844.

Straatmuzikant bestolen
Den Haag Een 15-jarige jongen uit Leidschendam kon zijn handen niet afhouden van de opbrengst van een straatmuzikant die in de Passage muziek maakte. De jongen nam een briefje van vijf euro mee, maar werd gesnapt door een agent in burger. Die hield de jongen vervolgens aan en nam hem mee naar het politiebureau. Daar bekende de jongen de diefstal. Hij heeft het geld teruggegeven aan de straatmuzikant.

Tien procent door rood
Den Haag De politie hield donderdag 26 maart tussen 07.00 en 13.30 een rood licht-controle op de Fruitweg. Van de 150 passanten negeerden er zestien het rode stoplicht. Tegen de zestien overtreders maakte de politie proces-verbaal op.

Trampoline op de motorkap
Den Haag - Een 20-jarige man uit Nootdorp liep donderdagavond 26 maart om 19.45 uur op een ongebruikelijke manier schade aan zijn auto op. Toen hij op de Lozerlaan reed, vervoerde de auto voor hem een trampoline. Op het moment dat zijn voorganger hard remde, raakte de trampoline los en belandde deze op motorkap van de Nootdorper. Zijn auto liep schade op.

Fietsster gewond bij aanrijding
Den Haag Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto raakte donderdag 27 maart de 20-jarige fietsster gewond. De Rijswijkse fietste op het fietspad van het Oosteinde toen de 52-jarige Haagse bestuurster van een personenauto linksaf sloeg om een tankstation te bezoeken. De vrouw kruiste het fietspad waarop de Rijswijkse reed en zag de fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

De Rijswijkse kwam ten val en werd met pijn aan haar onderrug en arm naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij behalve wat kneuzingen geen letsel had opgelopen. Tegen de Haagse automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte autokraak aangehouden
Leidschendam Politieagenten zagen vrijdagochtend 27 maart om 05.15 uur een 25-jarige man in de Wildenborch voelen aan geparkeerde autos. Toen zij de man aanspraken, bleek dat hij in zijn binnenzak een navigatiesysteem had. Uit onderzoek bleek dat de man die zojuist had weggenomen uit een auto aan de Graaf Ottolaan. De agenten hielden de man aan. De politie onderzoekt of de man nog meer op zijn kerfstok heeft.

Te hard over de snelweg
Leidschendam Een 40-jarige automobilist moest donderdag 26 maart met de trein verder. De man reed om 19.40 uur met 162 km/u over Rijksweg A4. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Politieagenten vorderden het rijbewijs van de man in. De Amsterdammer besloot vervolgens om met de trein verder te reizen.

Rijden onder invloed
Wassenaar Een 51-jarige Wassenaarder raakte vrijdagochtend 27 maart kort na middernacht zijn rijbewijs kwijt. De man reed met zijn auto over de Lange Kerkdam en agenten controleerden de man op alcoholgebruik. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies 600 ugl. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie rolt hennepkwekerijen op
Rijswijk - De politie heeft woensdag 25 maart twee hennepkwekerijen opgerold. Op het Wethouder Hillenaarplantsoen stelden politieagenten om 16.20 uur een onderzoek in naar een woning, nadat passanten een sterke henneplucht hadden geroken. Ook de politieagenten roken deze lucht in de omgeving van de woning. Op de vliering werden bijna 200 hennepplanten en 5,5 kilo henneptoppen aangetroffen. Ook werd er kweekapparatuur in beslag genomen. De politie hield drie verdachten aan: een 39-jarige man uit Rijswijk, een 38-jarige man uit Delft en een 42-jarige vrouw uit Rijswijk.

Op de Minister Talmalaan ontdekte de politie om 14.20 uur eveneens een hennepkwekerij. Op de zolderruimte van een flat troffen agenten 482 hennepplanten aan. Daarnaast bleek in de ruimte ook een drogerij te zijn. Hier lag 6,5 kilo henneptoppen te drogen. De 47-jarige bewoonster van het pand en een 25-jarige Rijswijker werden een dag later aangehouden. De politie maakte proces-verbaal op. In beide kwekerijen bleek bleek de benodigde electra buiten de electrischiteitsmeter te zijn omgelegd. Het energiebedrijf gaat een naheffing opleggen aan de bewoners wegens gederfde inkomsten.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Arbeidsongeval
Westland/Naaldwijk Een 43-jarige inwoner van Hellevoetsluis raakte donderdag 26 maart om 12.10 uur gewond bij een arbeidsongeval op een bouwterrein aan de Zand en waterweg. De man viel van een bouwsteiger. Een traumateam verleende eerste hulp aan de man. De GGD vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis in Den Haag.

Snelheidscontrole
Monster De politie controleerde donderdag 26 maart tussen 07.00 en 13.00 uur het autoverkeer op de Larixlaan. Van de 597 passerende automobilisten reden er 142 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/u terwijl 30 km/u het maximum is.

Man aangehouden voor mishandeling
Delft Een 52-jarige Rijswijker werd donderdag 26 maart aangehouden nadat hij op de Hof van Delftlaan een 14-jarige Haagse had geslagen. Het meisje fietste omstreeks 15.10 uur op de Hof van Delftlaan toen zij door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met de Rijswijker en zijn auto. De man stapte uit zijn voertuig en gaf het kind een aantal klappen in het gezicht en op het hoofd. Een alerte passant schoot het meisje te hulp en gaf de Rijswijker op zijn beurt een paar klappen. De Rijswijker, met in zijn auto nog een vrouw en drie kinderen, ging er met zijn auto vandoor. Hij werd later, dankzij het genoteerde kenteken, aangehouden op zijn huisadres. Het meisje werd op het politiebureau opgevangen en haar ouders werden in kennis gesteld. De Haagse deed aangifte van mishandeling. Tegen de Rijswijker werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij weer naar huis mocht. De politie onderzoekt de zaak verder.

Traag en slingerend over de snelweg
Delft Omdat hij met opvallend lage snelheid slingerend over de A13 reed, controleerden agenten donderdag 26 maart omstreeks 19.30 uur een 47-jarige Katwijker. Omdat de man teveel gedronken had, hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau blies hij 770 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te hard? Op de bon
Pijnacker/Nootdorp Naar aanleiding van klachten van omwonenden over hardrijders op de Kerkweg, hield Politie Haaglanden donderdag 26 maart op die locatie een snelheidscontrole. Tussen 08.45 uur en 09.45 uur werden in totaal 311 passanten gecontroleerd. Van hen kregen vijf bestuurders een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 59 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Gewonden bij aanrijdingen
Zoetermeer Bij aanrijdingen in Zoetermeer raakten donderdag 26 maart twee inzittenden van een auto en een fietser gewond. Omstreeks 09.10 uur reed op de kruising van de Oostweg met de Bleiswijkseweg een 24-jarige Harderwijker met zijn auto achterop een 54-jarige Zoetermeerder, die met zijn 50-jarige partner in de auto zat. Beide inzittenden werden met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd, maar mochten na controle weer naar huis. Tegen de Harderwijker werd proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 13.20 uur was het raak op de kruising van de Weteringdreef met de Vissendreef. Daar kwamen een 49-jarige fietsster uit Zoetermeer en een 55-jarige Zoetermeerse automobiliste met elkaar in botsing. De fietsster kwam door de aanrijding ten val en liep daarbij een fikse hoofdwond op. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd terwijl omstanders zich om het slachtoffer ontfermden en het verkeer regelden. De vrouw werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Politie zoekt getuigen ongeval 11-jarig meisje
Zoetermeer De politie zoekt getuigen van een ongeval met een 11-jarig meisje op de Nieuwlandstraat. Het meisje reed donderdag 26 maart om 12.45 uur op haar fiets richting haar huis. Halverwege bedacht zij dat ze klassendienst had en reed zij terug naar haar school (Groene Hart). Toen zij bij haar school aankwam, reed vanaf het parkeerterrein een auto weg die het meisje aanreed. Zonder zich over het gevallen meisje te bekommeren reed de onbekende bestuurder weg. Volgens de scholiere reed de bestuurder in een witte auto en reed de auto weg in de richting van de Hoogvliet. Het meisje raakte lichtgewond aan haar enkel. Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de bestuurder? Neem dan contact op met de politie in Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.