Gemeente Spijkenisse


Aanvragen bijdrage voor sport en cultuur voor kinderen van minima 2009

27 maart 2009

Ouders met een minimum inkomen kunnen ook in 2009 weer een bijdrage van de gemeente Spijkenisse krijgen om hun kinderen te laten sporten of mee te laten doen aan culturele activiteiten.

Dankzij deze regeling kunnen ook kinderen van minima meedoen aan leuke activiteiten, waarvoor anders geen geld is.

De regeling `Bijdrage sport en cultuur minima' valt onder bijzondere bijstand en is speciaal bedoeld voor kinderen van 03 tot en met 17 jaar van mensen met een inkomen tot 120% van het wettelijk minimumloon. Voor alleenstaande ouders is dit netto EUR 1317,24 en voor gehuwd of samenwonende ouders is dat netto EUR 1463,60 per maand. Deze bedragen zijn zonder vakantietoeslag. Voor meer informatie zijn een folder en aanvraagformulier verkrijgbaar bij de balies van het stadhuis en het Werk & Zorgplein in Spijkenisse en via het Digitaal Loket. Medewerkers van de Stimos formulierenbrigade, op het Werk & Zorgplein, kunnen helpen bij het invullen van het aanvraagformulier.

De bijdrage, die sinds 2006 bestaat, is in 2009 voor kinderen van 03 tot en met 11 jaar EUR 200,--; voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar is de bijdrage EUR 250,-- per kind per jaar. De bijdrage geldt voor alle sporten en culturele activiteiten die buitenshuis of in georganiseerd verband plaatsvinden. Het kan gaan om voetballen, dammen of schaatsen, maar ook muziek, toneel, dans, tekenen of andere creatieve activiteiten die op school of bij de wijkvereniging plaatsvinden. Ook de spullen die hiervoor nodig zijn mogen uit de bijdrage worden betaald.

Ouders hoeven in de meeste gevallen de kosten niet meer voor te schieten, omdat ze de gemeente kunnen vragen de kosten rechtstreeks aan de sport- of culturele organisatie te betalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor contributie en materialen die bij de clubs verkocht worden.