Gemeente Aalten


Gemeente bereikt triest bericht

Woensdag 25 maart kreeg ik het trieste bericht dat bij het onderzoek naar de vermissing van Joanne Noordink een stoffelijk overschot aan de Hogestraat in Aalten is aangetroffen. Direct is door de technisch specialisten van de politie Noord- en Oost-Gelderland en het Nederlands Forensisch Instituut een onderzoek gestart naar de identiteit. Op donderdagavond 26 maart volgde het intens droevige bericht dat het Joanne Noordink is. Zij was sinds 11 december 2008 vermist. De familie heeft heel lang in onderzekerheid geleefd over haar lot. De Aaltense gemeenschap en vele anderen waren met mij verbijsterd over haar verdwijning en hebben de afgelopen periode intens meegeleefd.

Ik breng zo spoedig mogelijk een bezoek aan de ouders van Joannne om mijn medeleven te betuigen. Ook langs deze weg wil ik de familie en nabestaanden van Joanne veel sterkte en kracht toe wensen. Hopelijk kunnen de fijne herinneringen aan haar hun kracht geven om dit zware verlies te verwerken.

Ook de komende tijd blijf ik persoonlijk nauw betrokken. De ouders doen een dringend beroep op de media om geen contact met hen op te nemen. Ik ga er vanuit dat u dit verzoek respecteert.

Gezamenlijk met de protestantse kerk richten we twee locaties in waar mensen een condoleanceregister kunnen tekenen. Vanmiddag is er vanaf 13.00 uur deze mogelijkheid in de Zuiderkerk, Ludgerstraat 64 in Aalten en in het gemeentehuis, Markt 7 in Aalten. Belangstellenden kunnen dagelijks op beide locaties terecht van 9.00 tot 21.00 uur. Daarnaast kunnen zij ook via de website www.joannenoordink.nl in het condoleanceregister hun medeleven kenbaar maken.

Ik wil nogmaals mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden en ik hoop dat iedereen die hen kent hen wil bij staan in deze moeilijke tijden.

Bert Berghoef

Burgemeester gemeente Aalten