Warchild


Roy Makaay brengt bezoek aan War Child
27 maart 2009 - In het kader van de samenwerking tussen Feyenoord en War Child heeft voetballer Roy Makaay een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor in Amsterdam.

Spelen voor Toekomst
De middag stond in het teken van zijn ambassadeurschap voor het samenwerkingsproject Spelen voor Toekomst. In zijn welkomstwoord onderstreepte War Child-directeur Mark Vogt nogmaals de kracht van een `spelletje voetbal'. Hij ontving van Roy Makaay een clubshirt met de handtekening van alle spelers.

Spelen voor Noord-Oeganda
De profvoetballer kreeg ook uitleg over één van de projecten die dit jaar door de club worden gesteund: de Inter-Parish football and Netball Charity League, een project waarbij door oorlog getroffen kinderen in Noord-Oeganda met elkaar sporten. Daarbij kunnen ze niet alleen punten krijgen door te winnen, maar ook door op gemeenschapsniveau actief te zijn en anderen te helpen.

Een zichtbare enthousiaste Roy Makaay vroeg of de kinderen toch niet vooral meedoen om te winnen. Maar volgens War Child-medeweker Ernst Suur geven de kinderen zelf aan dat het krijgen van waardering en respect, door anderen te helpen, voor hen het meest waardevol is.

Het gaat niet om winnen...

Feyenoord financiert met Spelen voor Toekomst ook het trainen van leraren in het geven van sportlessen op zestig scholen in Oeganda. Daardoor ontwikkelen zij vaardigheden waarmee zij zich meer richten op het sociale aspect van sport. Ook hier gaat het niet alleen om winnen, maar vooral ook om het plezier hebben en leren samenwerken.