Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 27-03-2009

Politie onderzoekt bankoverval Baarle- Nassau

BAARLE-NASSAU: Vanmorgen werd omstreeks 08.55 uur een overval gemeld bij een bank aan de Nieuwstraat. Er is niemand gewond geraakt. De twee daders, die aan de achterzijde een ruit hadden ingegooid, zijn zonder buit vertrokken. De politie heeft met een SMS-Alert bericht een getuigenoproep aan 7040 deelnemers verzonden.

Twee overvallers hebben aan de achterzijde met straattegels een ruit ingegooid en zijn naar binnen gegaan. daar waren enkele
personeelsleden en twee medewerkers van een kabelbedrijf aanwezig. Een van de overvallers bedreigde met een slagwapen een medewerker en eiste geld. De kluis kon echter niet geopend worden, waarna de daders langs dezelfde weg als ze binnen gekomen waren, weer zijn vertrokken. Hun vluchtrichting is onbekend gebleven. Het zou gaan om twee mannen van mogelijk Noord Afrikaanse afkomst. Er wordt gesproken over kleding en schoenen van het merk Nike. Een van de overvallers had een groene Nike traveltas bij zich. De technische recherche stelt ter plaatse een sporenonderzoek in. Aan 7040 SMS-Alert deelnemers in de omgeving is een bericht verstuurd over de overval met daarin ook het signalement van de twee daders.

Dronken Leerdammer rijdt met auto tegen paaltje

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 04.15 uur, op de Claudius Prinsenlaan een 26-jarige man uit Leerdam aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij was bij de oprit van de Zuidelijke Rondweg tegen een paaltje gereden met zijn auto. Hij blies 860 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl.

De bestuurder was uitgeweest in Breda, hij had naar eigen zeggen vier glazen Bacardi cola gedronken. Hij wilde met zijn auto links af slaan om de rijksweg op te rijden. Hij voelde plotseling een harde klap enen zag dat de airbags uitklapten. Hij was tegen een paal gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ombouwen spelcomputer leidt tot conflict en arrestatie

ETTEN-LEUR: Een 39-jarige man uit Etten-Leur was donderdagavond zo ontevreden over het ombouwen van zijn Wii spelcomputer dat hij het apparaat van zijn 35-jarige reparateur in Etten-Leur meenam. De politie achterhaalde de verdachte via het kenteken van zijn auto dat de aangever genoteerd had. De dief heeft een boete van 130 euro gekregen, die door hem is betaald.

Een 35-jarige man uit Etten-Leur schakelde donderdagavond de politie in nadat hij in een zakelijk conflict was geraakt met een 39-jarige plaatsgenoot. De aangever bouwt als hobby spelcomputers om. Hij kwam in contact met een 39-jarige man die bij hem zijn Wii Nintendo bracht. Voor 65 euro bouwde hij deze computer om. Na enkele dagen nam de opdrachtgever weer met hem contact op. Volgens hem was de spelcomputer niet goed omgebouwd en zelfs kapot gegaan. De reparateur nam het apparaat terug om deze te herstellen.

De computer kon kennelijk echter niet meer in de oude staat hersteld worden waardoor het conflict gisteravond escaleerde. De verdachte wilde zijn geld terug en toen hij dat niet kreeg nam hij de
spelcomputer van de aangever mee. Volgens de aangever had de storing niets met het inbouwen van de chip te maken. De politie heeft de verdachte op zijn huisadres aangehouden. Hij gaf toe dat zijn
handelswijze niet correct was geweest. Hij had echter het gevoel te zijn opgelicht omdat hij 65 euro had betaald en nu met een kapotte spelcomputer zat. Hij geeft de aangeboden transactie van 130 euro betaald.

Lastige vonnisklant aangehouden

BREDA: Agenten hebben donderdagavond tijdens een controle op het Moleneind een 35-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij nog zeven vonnissen had openstaan.

De agenten controleerden de auto waarin de vonnisklant zat omdat de te naamgestelde van de auto geen rijbewijs heeft. De Oosterhouter zat echter in de auto en die is geen eigenaar. Bij controle van zijn gegevens bleek dat hij in het opsporingsregister staat. De verdachte weigerde aan de aanhouding mee te werken. Uiteindelijk lukte het de agenten de recalcitrante man aan te houden. Hij is ingesloten.

Rustige horecadienst in uitgaanscentrum Breda

BREDA: Agenten belast met het horecatoezicht hebben donderdagavond en vannacht een rustige dienst gehad. Er werd slechts één aanhouding verricht.

Een 24-jarige man uit Bergen op Zoom werd omstreeks 01.30 uur
aangehouden omdat hij een glas naar een portier van een discotheek aan het Kerkplein zou hebben gegooid. De verdachte was dronken en had ook drugs gebruikt. Verder werden twee wildplassers bekeurd en twee personen verbaliseerd die illegaal aan het plakken waren.De agenten van het Bredase politieteam kregen vannacht zoals gebruikelijk ondersteuning van twee collega's van de Koninklijke Marechaussee en twee beredenen van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Politie houdt verkeerscontroles in Bredase binnenstad

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag en avond op onder meer de Haagdijk en Boschstraat verkeerscontroles gehouden. Tijdens de middagcontrole richtten de agenten zich met name op bromfietsers. Er werden er 45 gecontroleerd. Tijdens het avondgedeelte controleerden de agenten vooral op verlichting, het dragen van gordels en niet handsfee bellen. Er werden 53 bekeuringen uitgeschreven. De politie wil met deze controles de verkeersveiligheid in de binnenstad
verbeteren.


* In totaal zijn er 45 bromfietsers/snorfietsers gecontroleerd, waarvan er een meisje reed zonder rijbewijs/certificaat. Zij kreeg hier een bekeuring voor waarbij de hoogte van de bekeuring bepaald wordt door justitie. Er werd 9 x een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u. Ook werd een bon geschreven voor een bromfiets die over het voetgangersgebied reed. Verder reed een bromfiets met een lekke uitlaat en kreeg daar een bekeuring voor.
* De politie arresteerde op de Fellenoordstraat omstreeks 17.30 uur twee mannen die met gestolen bromfiets liepen. Het gaat om twee Bredanaars van 18 en 24 jaar.


* Tijdens de avonddienst zijn er 41 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:


- 32 x voor verlichting


- 5 x voor het niet dragen van de autogordel


- 1 x mobiel bellen tijdens het autorijden


- 1 x APK verlopen


- 1 x geen geldige verzekering van een auto


- 1 x door rood licht rijden

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-03-2009 12:08 | © Regio Midden en West Brabant |