Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gemeeente Bronckhorst - aanhangercontrole                 |

De politie in de gemeente Bronckhorst houdt zaterdag 4 april een gerichte controle op het vervoer van afval naar de regionale milieustraat. De controle wordt de hele dag gehouden en de politie verwacht dat autobezitters, na deze kennisgeving, veilig op pad gaan.


Uit ervaring weet de politie dat op de zaterdag voor Pasen veel tuinbezitters hun snoeihout en ander afval bij de regionale milieustraat brengen. Niet in alle gevallen geschiedt dit op een veilige manier.


Vallende lading

In sommige gevallen worden andere weggebruikers geconfronteerd met vallende lading. Soms wordt dit niet opgemerkt door de veroorzaker en rijdt men door. Als de gedupeerde het kenteken van de aanhanger wil opnemen, komt hij vaak bedrogen uit. Voor zulke snelle klussen wordt vergeten de juiste kentekenplaat op de aanhanger te brengen.


De politie treft bij dergelijke controles regelmatig aanhangwagens waarvan de remlichten of richtingaanwijzers niet werken en incidenteel blijkt de losbreek reminrichting niet te werken.


Veilig op weg

De politie hoopt met deze aankondiging te bereiken dat mensen die komende zaterdag op pad gaan, vooraf even naar de technische staat van hun aanhangwagen kijken. De politie wenst u een veilige rit.


Einde bericht


.

-----------------------

(





(



---- --