Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 27 maart 2009

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE KORT NA OVERVAL

Politieagenten van de regio Rotterdam-Rijnmond hebben vrijdagochtend rond acht uur een 43-jarige Rotterdammer aangehouden, kort na een overval op een benzinestation aan de Groene Kruisweg. Hij is inmiddels ook herkend op de camerabeelden die tijdens de overval zijn gemaakt.
Rond kwart over zeven kwam een man de tankshop in waar een medewerkster achter het veiligheidsglas van de balie zat. Plotseling begon de man tegen het glas te slaan en probeerde dit open te breken. Dit lukte niet.
De medewerkster sloot zich op in het kantoor waarna de overvaller er met enkele goederen uit de shop vandoor ging. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in bij het tankstation en in de directe omgeving. De verdachte kon niet meer ontkomen en is, aan de hand van het opgegeven signalement, aangehouden in de Bruinissestraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De recherche heeft de camerabeelden die tijdens de overval zijn gemaakt uitgekeken waar de verdachte op is herkend.
Het slachtoffer is opgevangen en heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen.


* POLITIE RONDT ONDERZOEK OP VINDPLAATS LICHAAM HOEK VAN HOLLAND AF

HOEK VAN HOLLAND - Het lichaam dat woensdagavond werd aangetroffen in de duinen van Hoek van Holland is van een man, waarvan de identiteit nog niet bekend is. Het lichaam vertoont uiterlijke kenmerken van geweld waardoor de
politie uitgaat van een misdrijf.
De recherche van het district Waterweg-Noord heeft donderdagavond om ongeveer half negen het onderzoek op de vindplaats van het lichaam in de duinen van Hoek van Holland afgesloten. Het technisch onderzoek was direct na het vinden van het lichaam, op woensdagavond, opgestart door de Technische Recherche van de politie Rotterdam Rijnmond. Zij werden daarin ondersteund door personeel van het Nederlands Forensisch Instituut. Donderdagavond werd het sporenonderzoek voltooid en werd het stoffelijk overschot overgebracht naar het NFI in Rijswijk waar in de loop van vrijdag sectie zal worden verricht. Een speciaal geformeerd rechercheteam stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN NA INBRAAK

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagnacht een 33-jarige man uit Vlaardingen en een 38-jarige plaatsgenoot aangehouden verdacht van inbraak. Rond één uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een glasbedrijf aan de Industrieweg. De politie was snel ter plaatse en arresteerde de verdachten in de bosjes voor het pand. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten.


* MINDERJARIGE NA MISHANDELING GEARRESTEERD

Politiepersoneel van het district Oost heeft donderdagavond een 16-jarige Rotterdammer gearresteerd voor mishandeling. De politie kreeg rond vijf uur 's middags de melding dat er op de Droogbloem een mishandeling had plaatsgevonden. Hier bleek dat een jongen op een bromfiets de pet van een 16-jarige jongen uit Rotterdam had afgepakt waarna een vechtpartij tussen het tweetal was ontstaan. Het 16-jarige slachtoffer viel op de grond waarna de verdachte bleef slaan en schoppen. Na een onderzoek werd de 16-jarige verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.
Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij onder meer een arm uit de kom had.