Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 27-03-2009

Een rustige nacht in het centrum van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken over een rustige uitgaansnacht. De politie verrichte in totaal twee
aanhoudingen. Op de Heuvel hielden agenten een 20-jarige Tilburger aan die een portier bij een uitgaansgelegenheid bedreigd. Een 16-jarige jongen uit Oisterwijk mocht mee naar het bureau nadat hij in een café een centrumbezoeker mishandeld had met een bierflesje. Een 21-jarige plaatsgenoot liep daarbij een verwonding aan het hoofd op.

Politie handen vol aan minderjarige winkeldievegges

TILBURG - De politie heeft gistermiddag en avond wederom tegen zes minderjarige meisjes proces-verbaal opgemaakt vanwege winkeldiefstal. De arrestaties vonden plaats bij een kledingzaak in de Heuvelstraat. Alle zes de meisjes die de leeftijd tussen de 13 en 17 jaar hebben zijn afkomstig uit Tilburg. Ze werden in de kraag gevat nadat ze prullaria, zoals een zonnebril, haarklem en een panty wegnamen uit de zaak. De winkelketen heeft extra maatregelen genomen om het aantal winkeldieven terug te dringen. De afgelopen twee weken is de politie 34 keer uitgereden voor voornamelijk minderjarige meisjes die bij betreffende winkelketen diefstallen hadden gepleegd. Ook gisteren greep het winkelpersoneel voorbij de kassa in toen de tieners de winkel wilde verlaten. Gewaarschuwde agenten namen ze over en brachten ze naar het bureau. Daar wordt bekeken of ze in aanmerking komen voor het project Halt.

Automobilist beledigt agent

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 15.45 uur op de Quirijnstoklaan een 25-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Ringbaan Oost. Zijn rijstijl (hoge snelheid) gaf de agenten aanleiding een routinecontrole in te stellen. Direct na staande houding vond de bestuurder het nodig de agenten te beledigen. Na enkele waarschuwingen van de politie bleef de man doorgaan waarop hij werd aangehouden.

Minderjarigen stelen frisdrank

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.00 uur twee
minderjarige Tilburgse jongens van 15 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht frisdrank te hebben weggenomen van een afgesloten bedrijfsterrein. Op het bureau bekenden ze.

Het tweetal was in de Pater Donderstraat over een muur geklommen waarna ze vanaf het bedrijventerrein hun rugzakken gevuld hadden met flessen frisdrank. Beiden hadden het idee om de flessen op school aan medescholieren te koop aan te bieden. Een oplettende docent sprak de jongens aan waarna de politie geïnformeerd werd.

Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van brute beroving

TILBURG - De politie onderzoekt een brute overval die gisteravond plaats vond in een seniorencomplex aan de Besterdring. Het
slachtoffer, een 83-jarige Tilburgse vrouw liep daarbij enkele kneuzingen en bloeduitstortingen op. De dader ging er vandoor met haar handtas en een sierraad.

Het slachtoffer liep gisteravond rond 19.45 uur met haar rollator de hal van een seniorencomplex in. Een onbekende man volgde haar. Ook liep hij mee toen ze de lift instapte. In de lift beroofde hij haar van haar handtas en een sierraad. De beroving ging gepaard met fysiek geweld. De dader, een getinte man, van ongeveer 35 jaar met kort zwart haar die gekleed was in een groene jas vluchtte na de beroving het gebouw uit. De politie stelde direct een uitgebreide zoekactie in en maakte daarbij gebruik van het middel SMS-Alert. Onderzoek wijst uit dat de verdachte het slachtoffer vermoedelijk bij het gebouw opgewacht heeft. De politie is daarom ook op zoek naar getuigen die iets meer over hem of de beroving kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844. Voor het slachtoffer heeft de politie slachtofferhulp in kennis gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-03-2009 12:28 | © Regio Midden en West Brabant |