K.V Archivarissen


David van geijn wint ttp talentprijs

Utrecht Donderdag 19 maart is, tijdens het congres Zinformatie in Utrecht, de TTP Talentprijs 2008 uitgereikt aan David van Geijn.

Van Geijn ontving de prijs uit handen van schrijver Kluun en werd gehuldigd om de wijze waarop hij als jr. functioneel applicatiebeheerder in korte tijd zelfstandig een Document Management Systeem heeft geïmplementeerd binnen de gemeente Bladel. De tweede en derde prijs gingen naar Chido Houbraken (adjunct provinciaal archiefinspecteur bij de archiefinspectie Flevoland) en Daniël Siezenga (projectmedewerker BAG bij gemeente Bloemendaal).

Van Geijn heeft op basis van zijn competenties en vaardigheden weerstanden ten aanzien van de nieuwe applicatie overwonnen en alle gebruikers als medestanders van het systeem gekregen. Zijn slimme en stapsgewijze aanpak is de basis voor de succesvolle invoering. Van Geijn is verantwoordelijk voor een heldere en overzichtelijke inrichting van het Document Management Systeem en geeft in deze rol blijk van het talent om ingewikkelde problemen simpel voor te stellen en oplossingsrichtingen te kiezen vanuit het oogpunt van de gebruiker. Naar de mening van de jury een terechte winnaar die beslist nog een grote toekomst binnen het vakgebied voor de boeg heeft.

Met de TTP Talentprijs worden talenten binnen het vakgebied Informatiemanagement (documentaire informatievoorziening en archiefwezen) aangemoedigd om te laten zien wat zij in hun mars hebben en gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. De talentprijs wordt gedragen en gejureerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Erfgoed Nederland, KVAN, Vereniging SOD en KennisLAB. Voor de winnaars worden door de sponsoren verschillende prijzen beschikbaar gesteld.

Het vakgebied Informatiemanagement richt zich binnen overheidorganisaties op het toegankelijk maken van informatie voor ambtenaren en burgers. Het vakgebied staat niet stil. De afgelopen jaren waren de kernactiviteiten voornamelijk gericht op het beheren van papieren documenten en dossiers. Nu ontwikkelt het vakgebied zich sterk door veranderingen in wetgeving, de mogelijkheden van digitalisering en de trend naar een 'transparante overheid'. Dit vakgebied in ontwikkeling heeft grote behoefte aan enthousiaste mensen die werken in de context van informatievoorziening, procesinrichting en verandermanagement. De TTP Talentprijs biedt een podium voor deze nieuwe, talentvolle DIVers.