FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Staking dreigt bij Hema

Als Hema niet met betere cao-voorstellen over de brug komt,gaan de werknemers van het distributiecentrum van Hema maandag staken. Hema heeft een eindbod gedaan voor een nieuwe cao, waar de leden van FNV Bondgenoten niet mee akkoord gaan.

Henk van der Ploeg, bestuurder FNV bondgenoten: "Morgen gaat er een ultimatum de deur uit. Dat is de laatste kans voor Hema om met een beter voorstel te komen. Zo niet, dan komen er acties."

De acties beginnen met een staking van werknemers bij het distributiecentrum. Vervolgens wordt er voor de duur van het conflict een estafettemodel ingezet. "We zullen met de werknemers bij verschillende vestigingen op verschillende manieren onze onvrede duidelijk maken. Dat zullen niet overal stakingen zijn, maar Hema zal duidelijk merken dat ze echt met een beter bod moeten komen," aldus Van der Ploeg.

Het heikele punt in het conflict is het loonbod. Hema biedt 2 procent, terwijl FNV Bondgenoten 3,5 procent vraag. Van der Ploeg: "Uiteraard beseffen wij ook dat er crisis is, maar 2 procent is echt te weinig. Hema heeft pas de jaarcijfers naar buiten gebracht, waarbij ze zelf van de daken schreeuwden hoe geweldig hun omzet was. Daarnaast geeft Hema zelf steeds aan dat zij profiteren van de crisis. Als het echt zo goed gaat, kan je de werknemers daar ook van mee laten profiteren."