Gemeente Geldermalsen

Spoorwegovergang Tricht weer in het licht

27 maat 2009 - Na klachten is besloten is in de directe omgeving van de spoorwegovergang een paar nieuwe lichtmasten te laten plaatsen. Deze masten komen in beheer en onderhoud bij de gemeente. Het is alweer enige tijd geleden, dat ProRail op eigen terrein lichtmasten bij de spoorwegovergang in de Lingedijk in Tricht heeft verwijderd. Reden hiervoor was, dat deze verlichting bij voortgezet gebruik eigenlijk zou moeten worden vervangen maar meer nog, dat de spoorwegovergang van zichzelf, overeenkomstig de hiervoor geldende normen, al voldoende verlicht is.

Formeel gezien heeft ProRail hier correct gehandeld, maar veel inwoners van Tricht en de Dorpsraad Tricht ervaren de situatie in de avond en nachtelijke uren nu een stuk onveiliger. Zij hebben daarom bij het gemeentebestuur aangedrongen op verbetering van de huidige situatie, vooral in het belang van fietsers en voetgangers.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de situatie ter plaatse bekeken en is tot de conclusie gekomen, dat er sprake is van terechte klachten vanuit Tricht en dat de openbare verlichting hier best wat meer mag zijn. Besloten is daarom op korte termijn in de directe omgeving van de spoorwegovergang een paar nieuwe lichtmasten te laten plaatsen. Deze masten komen in beheer en onderhoud bij de gemeente.


---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258