KNWV


Varen op het Apeldoorns Kanaal !

Watersportverbond vrijdag 27 maart 2009

Het Apeldoorns Kanaal heeft veel mogelijkheden voor waterrecreatie en (motorboot) varen. Dat werd duidelijk tijdens het Gelders Regiodebat gehouden in de Keet in Heerde.

Tijdens het zeer druk bezochte Gelders Debat (meer dan 300 aanwezigen) georganiseerd door RTV Gelderland en onder regie van de Provincie Gelderland, werd al snel duidelijk dat de jarenlange lobby van onder andere de Stichting Apeldoorns Kanaal nu zijn vruchten af begint te werpen.
De Stichting Apeldoorns Kanaal is altijd ondersteund door het
Watersportverbond .
Zowel de politiek als de bewoners van de gemeenten langs het
Apeldoorns Kanaal toonden zich erg positief over het bevaarbaar maken en de recreatieve ontwikkeling van het gebied. Ze gaven ook aan deze ontwikkeling zo snel mogelijk te willen inzetten. Een quote uit het publiek verduidelijkt dit: âIk wacht er al dertig jaar op dat het kanaal bevaarbaar wordtâ.
Een enkeling in het publiek toonde zich bezorgd om vaaropenstelling, vanwege eventuele overlast door motorboten en of vervuiling. Maar deze bezwaren konden door de aanwezigen dhr. Jan Wilgenhof,
districtsvertegenwoordiger, en dhr. Roel Harbers, districtsconsulent van het Watersportverbond, snel ontkracht worden.
De kersverse voorzitter van de Stichting Apeldoorns Kanaal,
burgemeester Inez Pijnenburg van de gemeente Heerde, verwoordde het als volgt: Dromen moeten wel realiteit worden, we moeten niet gaan zweven.''
Helder was het betoog van de stichting Apeldoorns kanaal bij monde van Rik Scholten en Victor Doorn : "Stel een projectleider aan die de aanpak concreet gaat maken''.

De statenleden van de provincie Gelderland kunnen zich nu gaan buigen over de materie. Nog voor de zomervakantie willen ze het rapport 'Apeldoorns kanaal: kansrijk water' in een commissievergadering bespreken om dan een marsroute uit te zetten.

Wilt u meer lezen hierover, klik dan door
naar:http://www.apeldoornskanaal.com

Wordt vervolgd.