Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Hoeksche Waard

Dordrecht, 27-03-2009 o Persberichten district III

ONDERZOEK OVERVALLER BAKKERIJ
NUMANSDORP - De 29-jarige verdachte van een overval op een bakkerij heeft inmiddels het plegen van meerdere overvallen bekend. Zo bleek al snel na zijn aanhouding de verdenking van het plegen van een mislukte overval op een winkel aan de Oostdijk in Oud-Beijerland. Op maandag 16 februari 2009 liep de verdachte de winkel in en dreigde met een mes. Hij wilde geld. Het personeelslid weigerde waarop de overvaller wegging. Uit verder onderzoek kwamen acht overvallen naar voren in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze vonden allemaal plaats in de maanden februari en maart 2009. De 29-jarige man uit Rotterdam dreigde overal met een mes en wilde geld. De buit varieerde maar bestond gemiddeld uit een aantal honderden euros. De getroffen winkels liggen in Rotterdam (Hoogvliet en Slinge), Barendrecht en Rhoon. De aanhouding van de verdachte gebeurde na een overval op maandag 16 maart 2009 bij een bakkerij aan de Torenstraat in Numansdorp. Getuigen gingen achter de overvaller aan en probeerden nog te voorkomen dat hij wegreed in zijn auto. Dat mislukte doordat de 29-jarige hen bedreigde met een mes. Maar dankzij de hulp van getuigen kon de politie de verdachte even later aanhouden op de rijksweg A15 ter hoogte van Rhoon. Bij alle overvallen raakte niemand gewond. Het motief voor de overvaller was geldnood.

POLITIEKRANT BIJ INWONERS OP DE MAT
DORDRECHT Deze week valt bij alle inwoners van de politieregio Zuid-Holland-Zuid een politiekrant op de mat. Met deze krant wil de politie de inwoners informeren over het werk van de politie, wat de politie in 2008 heeft gedaan en waarop zij zich gaan richten in 2009. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de inwoners van deze regio. De onderwerpen in de krant zullen voor veel inwoners herkenbaar zijn, aangezien het gaat over hun eigen woonomgeving/regio. Verschillende onderwerpen worden in de krant belicht waaronder huiselijk geweld en georganiseerde hennepteelt. Ook geeft de politie preventietips over zakkenrollen en het voorkomen van woninginbraken. Wat gebeurt er nu als de politie een melding krijgt van een gewapende overval? Hierover wordt uitgebreid verteld door twee politieagenten die betrokken waren bij een geruchtmakende zaak op de Arkelse Onderweg in 2008. De politiekrant zal in deze vorm dit jaar eenmalig verschijnen. De politie laat onderzoeken hoe de krant gewaardeerd wordt en beslist op grond hiervan of en hoe de krant een vervolg krijgt.

BROMMOBIEL TE WATER
NIEUW-BEIJERLAND Een 91-jarige man uit Westmaas is met zijn brommobiel in het water gereden. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 maart 2009 omstreeks 15.10 uur op de Langeweg. Nadat de melding bij de politie was binnengekomen gingen politie, brandweer en ambulance met zwaailicht en sirene terplaatse. Bleek dat de brommobiel op zijn kant in het water lag en dat de man goed aanspreekbaar was. Hij lag met zijn voeten in het water. Hij werd door de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Hij werd door medewerkers van de ambulancedienst onderzocht. Toen bleek dat de man met de schrik vrij was gekomen brachten ze hem thuis. De brommobiel raakte totaal vernield.

INBRAAK WONING
PUTTERSHOEK Op donderdagavond 26 maart 2009 omstreeks 22.00 uur is ingebroken in een woning aan het Barbarakruid. Toen de bewoonster omstreeks die tijd thuis kwam was er mogelijk een inbreker in de woning. De politie werd gebeld en was snel terplaatse. De woning werd doorzocht maar er werd geen inbreker aangetroffen. Wel bleek dat er inderdaad ingebroken was. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen zijn een navigatiesysteem, een laptop en een portemonnee met daarin enkele bankpasjes. Men is binnengekomen na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. De bewoonster was erg geëmotioneerd door de inbraak. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.