Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 27-03-2009 o Persberichten district II

POLITIEKRANT BIJ INWONERS OP DE MAT
DORDRECHT Deze week valt bij alle inwoners van de politieregio Zuid-Holland-Zuid een politiekrant op de mat. Met deze krant wil de politie de inwoners informeren over het werk van de politie, wat de politie in 2008 heeft gedaan en waarop zij zich gaan richten in 2009. Het gaat tenslotte om de veiligheid van de inwoners van deze regio. De onderwerpen in de krant zullen voor veel inwoners herkenbaar zijn, aangezien het gaat over hun eigen woonomgeving/regio. Verschillende onderwerpen worden in de krant belicht waaronder huiselijk geweld en georganiseerde hennepteelt. Ook geeft de politie preventietips over zakkenrollen en het voorkomen van woninginbraken. Wat gebeurt er nu als de politie een melding krijgt van een gewapende overval? Hierover wordt uitgebreid verteld door twee politieagenten die betrokken waren bij een geruchtmakende zaak op de Arkelse Onderweg in 2008. De politiekrant zal in deze vorm dit jaar eenmalig verschijnen. De politie laat onderzoeken hoe de krant gewaardeerd wordt en beslist op grond hiervan of en hoe de krant een vervolg krijgt.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
LEERDAM In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 maart 2009 vond een insluiping plaats in een woning aan de Hogehoek. Er is een bos sleutels gestolen met daaraan ook de sleutels van een personenauto. De voor de deur geparkeerde zwarte Jaguar E-type, kenteken 41-SR-BD werd daarop gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft de auto als gestolen gesignaleerd.

VERKEERSCONTROLES
SLIEDRECHT / NIEUW-LEKKERLAND Tijdens een verkeerscontroles hebben politieagenten van het verkeershandhavingsteam 28 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 10 keer het niet dragen van de autogordel, 3 keer wegens seinen met de lichten naar andere weggebruikers om deze te waarschuwen voor de controle, 2 keer voor het niet hands-free bellen, 2 keer voor het niet dragen van een valhelm en 10 keer wegens overschrijding van de maximumsnelheid van respectievelijk 50 en 80 km/uur. Ze hielden de controles op donderdag 26 maart 2009 op de Provincialeweg N 482 en de Sportlaan te Sliedrecht en op de Schoonenburgweg, de Planetenlaan en de Standerdmolen te Nieuw-Lekkerland. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Er werden ongeveer 450 bestuurders gecontroleerd.

OLIESPOOR
ARKEL/LEERDAM Een 39-jarige man uit Leerdam is bekeurd voor het verlaten van de plaats ongeval. Dit gebeurde op donderdagmiddag 26 maart 2009 omstreeks 15.30 uur in de Schoolstraat. De politie kreeg een melding dat er op de Palissade in Leerdam een personenauto geparkeerd stond olie lekte. Na onderzoek bleek dat de bestuurder in Arkel over een verkeerszuil was gereden en dat daardoor het carter van zijn auto was beschadigd. De man wilde een vriend bellen om de auto weg te slepen. Hij dacht dat de lekkage wel mee viel De brandweer heeft de olie opgeruimd.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
ALBLASSERDAM Een 39-jarige automobilist uit Rotterdam is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dit gebeurde op donderdagavond 26 maart 2009 omstreeks 20.15 uur op de Rijksweg A15. Hij werd betrapt nadat hij met een snelheid van 174 km/uur over de Rijksweg reed waar 120 km/uur is toegestaan. Omdat de overschrijding meer dan 50 km/uur was, werd zijn rijbewijs door de politieagenten ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN FIETS
LEERDAM Een 16-jarige jongen uit Asperen is door politieagenten aangehouden omdat hij reed op een gestolen fiets. Dit gebeurde op donderdagavond 26 maart 2009 omstreeks 22.00 uur op de Lingedijk. De jongen werd aan de kant gezet omdat hij zonder licht fietste. Na controle bleek dat de fiets in 2006 gestolen was in Tilburg. De jongen verklaarde dat hij de fiets al enige jaren in bezit had en dat zijn moeder deze had gekocht van een onbekende man. De jongen is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en makt proces-verbaal op.

VERNIELING EN BEDREIGING
PAPENDRECHT Een 20-jarige man uit Budel-Schoot is door politieagenten aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Dit gebeurde op donderdagavond 26 maart 2009 omstreeks 23.20 uur in de Wilgenhof. De man was naar zijn vriendin in Alblasserdam gekomen. Toen hij daar eenmaal was ging zijn vriendin naar haar ex-vriend aan de Wilgenhof in Papendrecht. De verdachte ging daar ook heen samen met een nog onbekende man. Ze vernielden de achterbumper en een ruitenwisser van de bestelbus van de 24-jarige man uit Papendrecht. Na een woordenwisseling werd hij ook nog bedreigd. Mogelijk is er sprake van dat er met een mes is gezwaaid. De verdachte is ingesloten. De politie is op zoek naar de tweede verdachte en heeft de zaak in onderzoek.

ALCOHOLCONTROLE
SLIEDRECHT Tijdens een alcoholcontrole op de Stationsweg, de afrit Sliedrecht West vanaf de Rijksweg A15 en de Deltalaan hebben politieagenten 500 bestuurders gecontroleerd. 4 bestuurders werden aangehouden omdat ze te veel alcohol gedronken. Het betreft een 20-jarige man en een 32-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, een 51-jarige man uit Sliedrecht en een 47-jarige man uit Papendrecht. De politie maakt proces-verbaal op. De agenten hielden de controle op donderdagavond 26 maart vanaf 18.00 uur tot vrijdagochtend 27 maart 2009 02.00 uur.

DIEFSTAL BRANDSTOF
HOOGBLOKLAND Twee Roemenen van 22 en 24 jaar zijn door politieagenten aangehouden wegens diefstal van diesel uit een vrachtauto. Dit gebeurde op vrijdagochtend 27 maart 2009 omstreeks 03.50 uur op de Parkeerplaats Scheiwijk langs de Rijksweg A27. Politieagenten troffen de personenauto van de twee Roemenen geopend en onbeheerd aan op de parkeerplaats. Na enige tijd posten zagen ze dat de twee mannen met brandstof naar hun auto lopen. Ze gooiden de brandstof in de tank van hun auto. De politieagenten gingen daarna tot aanhouding over. Daarop renden de mannen weg. De 22-jarige man werd kort daarop tussen de vrachtautos gevonden en aangehouden. De 24-jarige man liep een sloot in en verdween in de duisternis. De zoekactie werd met een politiehond voortgezet. Op een gegeven moment dook de politiehond op de 24-jarige man en viel deze met hond en al in de sloot. Daarna werd hij aangehouden. Bleek dat er 50 liter diesel uit een geparkeerde vrachtauto was gestolen. De beide mannen zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

VERNIELING PERSONENAUTO
LEERDAM Een 23-jarige man uit Zwolle is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een personenauto. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 27 maart 2009 omstreeks 07.10 uur in de Juliana van Stolbergstraat. Een alerte getuige zag dat de man aan de auto aan het rommelen was en belde de politie. Politieagenten die terplaatse kwamen en troffen de verdachte aan. Bleek dat het slot en de raamlijst van de personenauto waren vernield. De man, die werkzaam is op de kermis, werd meegenomen naar het bureau. Hij wordt verdacht van vernieling danwel poging diefstal van de personenauto. De politie onderzoekt de zaak.