Politie Zuid-Holland-Zuid

27/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-03-2009 o Persberichten district I

AGRESSIEVE WINKELDIEF
DORDRECHT Een 25-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op donderdagmorgen 26 maart 2009 omstreeks 10.40 uur in een winkel aan het van Eesterenplein. De man maakte stal een potje energiepillen terwaarde van 5 euro. De pillen stonden buiten de winkel. De man werd betrapt door de eigenaar die achter de verdachte aanging en hem vastpakte. De verdachte werd daarop agressief. Hij bedreigde de eigenaar die aan de worsteling een gewonde vinger overhield. Gelukkig reden op dat moment surveillerende politieagenten langs. Deze namen de man mee naar het politiebureau en sloten hen in. De verdachte ontkende de diefstal maar bekende wel de bedreiging. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Politieagenten hebben na onderzoek een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op donderdagmorgen 26 maart 2009 op de Krommedijk. De man wordt verdacht van het dealen van harddrugs. Tijdens zijn aanhouding probeerde hij de 10 bolletjes cocaïne die hij bij zich had in te slikken. Politieagenten wisten dit te voorkomen en namen de drugs in beslag. Hij is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

BROMFIETS ZONDER KENTEKEN
ZWIJNDRECHT Een 52-jarige man uit Zwijndrecht is bekeurd omdat hij op een bromfiets reed waar veel fout mee was. Dit gebeurde op dondermiddag 26 maart 2009 omstreeks 14.15 uur in de Emmastraat. De bromfiets had geen kenteken en was niet verzekerd. Ook had hij de kinband van zijn helm niet vast. Hij kreeg daar in totaal drie bekeuringen voor en moest lopend zijn weg vervolgen.

DIEFSTAL BEDRIJFSAUTO
DORDRECHT Op donderdagmiddag 26 maart 2009 is tussen 14.30 en 17.00 uur vanaf de Nieuwe Hilstraat een zwarte Volkswagen Fox, kenteken 32-XP-GD gestolen. De auto is voorzien van een bedrijfslogo op de achterste zijruiten.

ALCOHOLCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een alcoholcontrole op de Copernicusweg en de Groenezoom hebben politieagenten van het wijkteam Oost 315 bestuurders gecontroleerd. Slechts 1 bestuurder, een 39-jarige man uit Dordrecht had te veel alcohol gedronken. In het bureau blies hij ongeveer 1 promille (420 ug/l). Hij is na verhoor met een rijverbod van 4 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. De agenten hielden de controle op donderdagavond 26 maart 2009 van 18.00 tot 22.00 uur.

HUISELIJK GEWELD EN VERNIELING
DORDRECHT Een 46-jarige man uit Amsterdam is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld en vernieling. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 27 maart 2009 omstreeks 08.00 uur op het Suze Groeneweg-Erf. De man mishandelde en bedreigde zijn 46-jarige vriendin. Ook vernielde hij tijdens een ruzie de nodige huisraad. De vrouw liep diverse blauwe plekken over haar gehele lichaam op en deed aangifte. De man is meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.