Achmea Groep


Aandacht rijvaardigheid beroepschauffeurs

27 maart 2009

Intermediairverzekeraar Avéro Achmea speelt met een specifiek opleidingsprogramma in op de Richtlijn Vakbekwaamheid Beroepschauffeurs die sinds september 2008 gefaseerd wordt ingevoerd. Onderdeel van de richtlijn is een wettelijk verplichte nascholingscursus voor beroepschauffeurs.

Binnen een periode van vijf jaar moet een beroepschauffeur 35 uur aan nascholing hebben gevolgd. Avéro Achmea organiseert in samenwerking met Team Swanborn rijopleidingen uit Lelystad praktijkgerichte cursussen.

De Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs moet onder meer zorgen voor gelijke eisen voor alle Europese beroepschauffeurs, minder verkeersslachtoffers, een beter milieu door minder CO2 uitstoot en een beter imago van en meer status voor Europese beroepschauffeurs.

Opleidingsplan

Naast de opleiding schadepreventie biedt de intermediairverzekeraar haar wagenparkklanten ook een aantal andere modules aan. Zoals het besparen van brandstofkosten en aandacht voor veiligheid. Het opleidingsplan levert de transporteur dan ook direct voordeel op. Volgens senior contract manager Peter van Hilten van Avéro Achmea leveren de brandstofbesparingen de ondernemer bijvoorbeeld een rechtstreeks voordeel op van 10 procent.

Deze maand vond de eerste prijsuitreiking van de eerste Avéro Achmea rijvaardigheidstest plaats bij Dick Vijn Transport in Zwaansdijk (NH) waar na een intensieve trainingsdag vrachtwagenchauffeur Chris Kooter als beste uit de bus kwam.

De komende periode traint Avéro Achmea op deze manier nog zes wagenparkklanten.