Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Persbericht

Woerden, 26 maart 2009

(v)mbo docentendag 2009 SH&M en SWV Hout weer groot succes

Op donderdag 19 maart organiseerden SH&M en SWV Houtindustrie Midden Nederland en het samenwerkingsverband Meubel- en Interieurbouw regio Utrecht de jaarlijkse docentendag. Veertig vmbo- en mbo-docenten uit de regio Midden Nederland gingen op bezoek bij vier interessante bedrijven. Het thema van deze dag: Houttalent biedt toekomst.

De docentendag ging van start bij Verweij Houttechniek in Woerden. Hier kregen de docenten een presentatie over Houttalent, de nieuwe mbo niveau 4 opleiding in de timmerindustrie. Deze opleiding is speciaal voor de leerling die op een uiterst praktische manier binnen vier jaar klaargestoomd wil worden voor een middenkaderfunctie binnen de timmerindustrie. Na de presentatie kregen de docenten bij Verweij Houttechniek een rondleiding zodat zij een goed beeld kregen van het werk van de toekomstige Houttalenten. Janneke van Dijk, personeelsfunctionaris bij Verweij Houttechniek benadrukte dat de opleiding Houttalent een erg belangrijke aanvulling is op de huidige beroepsopleidingen in de hout- en meubelbranche. Middenkaderfunctionarissen zijn ook bij Verweij Houttechniek hard nodig en van harte welkom.

Vanuit Woerden reisde het gezelschap verder naar Waddinxveen. Hier konden de docenten een keuze maken uit een presentatie bij Festool Tooltechnic Systems of Leitz Service. Beide bedrijven zijn A-merken op het gebied van machines en snijdgereedschappen voor de houtverwerkende industrie.

De dag werd afgesloten bij Van der Loo ­ Yachtinteriors, eveneens in Waddinxveen. Dit topbedrijf in scheepsinterieurs is in 2008 gekozen tot Beste Leerbedrijf 2008 in de meubel- en interieurbouw. Naast een bedrijfspresentatie kregen de docenten een rondleiding langs het volledige productieproces van luxe jachtinterieurs.

De docenten kijken terug op een geslaagde 27e editie van de docentendag. De bezochte bedrijven werden als zeer interessant ervaren en de nieuwe opleiding Houttalent werd erg positief ontvangen. Het gezelschap kijkt nu alweer uit naar de docentendag van 2010.

Meer informatie over de opleiding Houttalent kunt u vinden op www.houttalent.nl.
Voor aanvullende informatie over dit persbericht of het opvragen van foto's kunt u contact opnemen met
Sandra van Gastele, medewerker communicatie, T 0348-466440, communicatie@shm.nl.