Leefbaar Rotterdam


vrijdag, maart 27, 2009

`Extreem veel aandacht voor Veiligheid'

en terecht want het kan nog zo veel beter. Oud-Mathenesse is hiervan een goed voorbeeld. Leefbaar Raadslid Dries Mosch stelde donderdag in de raad vragen aan het stadsbestuur over de situatie aldaar.

Dries Mosch gaf afgelopen donderdag in niet mis te verstane bewoordingen aan dat de situatie in Oud-mathenesse nog steeds bijzonder nijpend is. Buurtbewoners klagen over verloedering en voelen zich geïntimideerd door rondhangende en dealende jongeren. In dat deel van Delfshaven bestaat een levendige drugsscene, zijn er veel wietplantages in de wijk en kortgeleden werd een jongerenwerker met een pistool bedreigd. Mosch herinnerde de burgemeester aan zijn belofte om het gezag op straat desnoods met harde hand te herstellen.

Na een artikel in AD bestond er afgelopen week bij verschillende partijen in de gemeenteraad twijfel omtrent de steun van burgemeester voor een scherp veiligheidsbeleid. Volgens het artikel zou Aboutaleb tijdens een studiedag op een Rotterdamse school gezegd hebben dat er in de raad extreem veel aandacht voor veiligheid was; waarmee overigens niet gezegd is dat Aboutaleb dit te veel vond. In het debat liet de burgemeester weten dat hij niets afdoet aan het veiligheidsbeleid maar daarnaast ook sterk in wil zetten op schooluitval als middel om jongeren op het rechte pad te houden.

Ook bij de beantwoording van vragen over de situatie in Oud- Mathenesse, liet de burgemeester weten nog steeds voor honderd procent achter het gevoerde veiligheidsbeleid te staan. De burgemeester verkondigde dat de strijd tegen overlast en criminaliteit onverminderd voort gaat en dat hij persoonlijk een pittig gesprek ging voeren met enkele jongeren die recent zijn aangehouden voor gewelddadigheden tegen de politie en RET medewerkers. Ook gaf hij aan graag in persoon bij mensen langs te gaan om zich van de situatie s nachts op de hoogte te stellen. Het zijn initiatieven die Leefbaar Rotterdam toejuicht, maar die ook verwacht mogen worden van de burgemeester.