GGD Amsterdam



Persbericht
Datum 26 maart 2009
Ons kenmerk pb onderzoek huiselijk geweld mannen 18+ GGD Adam 03/09

Start landelijk onderzoek mannelijke slachtoffers huiselijk geweld

Om meer inzicht te krijgen in huiselijk geweld bij mannen van 18 jaar en ouder is de GGD Amsterdam een landelijk onderzoek gestart. Vrouwelijke slachtoffers hebben eerder de neiging om over huiselijk geweld te praten en aangifte te doen dan mannelijke slachtoffers.

Uit onderzoek in 1997, in opdracht van het Ministerie van Justitie, is gebleken dat mannen mogelijk in gelijke mate als vrouwen slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Hierover is echter weinig bekend. Mede daarom is door forensisch artsen van de GGD Amsterdam een landelijk onderzoek gestart naar volwassen mannen van 18 jaar en ouder die slachtoffer zijn of zijn geweest van huiselijk geweld. In dit onderzoek wordt onder andere gekeken naar wie de veroorzaker van het geweld is, wat de duur en frequentie is, in hoeverre het slachtoffer met iemand over dit geweld gesproken heeft (inclusief politie) en of er aangifte van is gedaan.

Oproep
Mannen van 18 jaar en ouder die slachtoffer van huiselijk geweld zijn of zijn geweest worden opgeroepen anoniem via de website van de GGD Amsterdam een vragenlijst in te vullen. www.onderzoekhuiselijkgeweld.nl Huiselijk geweld
Onder huiselijk geweld wordt verstaan geweld dat door iemand uit de huiselijke kring waaronder (ex-)partners, gezins- en familieleden en huisvrienden wordt gepleegd.




Bezoekadres
Nieuwe Achtergracht 100
1018 WT Amsterdam
Staf
Communicatie Postbus 2200
1000 CE Amsterdam
Telefoon 020 555 5911
Fax 020 555 5654
www.gezond..amsterdam.nl