Technische Universiteit Eindhoven

"Volg je hart, kies voor techniek"

Geplaatst: 27 maart, 2009

Na de crisis zal er een grote behoefte zijn aan innovatie, en aan de ingenieurs die de innovatie mogelijk maken. Een keuze voor techniek is juist daarom nu slim. De TU/e start vandaag een campagne met deze boodschap, onder de noemer 'techniet of techwél'.

Rector Hans van Duijn. Foto: Bart van Overbeeke.

"Volg je hart, kies voor techniek. Daarmee investeer je in je eigen toekomst en in die van Nederland." Deze oproep staat in de brief aan scholieren en decanen, die rector Hans van Duijn van de TU/e vandaag verstuurt. Van Duijn is ervan overtuigd dat er na de economische crisis volop kansen zijn voor ingenieurs.

Hij baseert zich op verwachtingen van werkgevers, arbeidsmarktdeskundigen en economen. Zij voorzien een terugkerende krapte op de arbeidsmarkt. Binnen nu en enkele jaren hebben we op mondiaal niveau, maar ook in Nederland, iedereen hard nodig. Keihard nodig zelfs, juist in de techniek, aldus prof.dr.ir. Hans van Duijn.

Mensen moeten zich niet te veel laten leiden door de aanhoudende stroom slecht nieuws, zo zegt de TU/e-rector. Bij een studiekeuze nu moet men zich goed realiseren dat mensen met een technische opleiding over een paar jaar hard nodig zijn.

De oproep vanuit de TU/e wordt ondersteund door Stichting Brainport. Burgemeester Rob van Gijzel, voorzitter hiervan, zegt in dit verband: Een keuze voor techniek is een keuze voor de toekomst. Nu beginnen aan een opleiding in de techniek is kiezen voor een carrière met ruime ontwikkelingsmogelijkheden in een omgeving vol uitdagend en vernieuwend werk.

Op de website www.technietofwel.nl zijn feiten, cijfers en motivaties verzameld, onder meer over de kansen en verwachtingen in de techniek.