Politie Brabant-Noord

Aanpak zakkenrollerij / winkeldiefstal centrum Boxmeer

Boxmeer, 27-03-2009

Politie Land van Cuijk is samen met de BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren) van gemeente Boxmeer en enkele geselecteerde winkeliers, begonnen met een offensief tegen zakkenrollerij en winkeldiefstallen in het centrum van Boxmeer.

In het kader van dit project gaan enkele agenten, zowel opvallend als onopvallend, het centrum in om extra te letten op potentiële zakkenrollers en winkeldieven. De BOA's houden de boel buiten scherp in de gaten en de agenten begeven zich tussen het winkelend publiek. Enkele winkeliers met winkels, waar vaak diefstallen gepleegd worden, hebben een speciaal mobiel nummer van de politie gekregen, waarop ze meteen melding kunnen doen. De agenten, die zich dan al te voet in het centrum bevinden kunnen meteen ter plaatse komen en de verdachte(n) aanhouden. Ook hopen politie en gemeente dat er een preventief effect van dit offensief uitgaat.

Donderdag 26 maart ging de eerste groep agenten en BOA's het centrum in met het volgende resultaat.

Veelpleger aangehouden

Boxmeer - De politie heeft donderdagmorgen een 28-jarige veelpleger uit Den Haag, zonder vaste woon- of verblijfsplaats, aangehouden in de Steenstraat. De man werd betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt. Hij probeerde een twee doosjes crème en een fles drank te stelen. Bij zijn aanhouding bleek dat hij ook nog een mes op zak had. Het wapen is inbeslag genomen. De veelpleger is in verzekering gesteld.

Man met winkelverbod in winkel

Boxmeer - Op donderdag 26 maart werd in Boxmeer een 62-jarige Cuijkenaar aangehouden. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van meerdere gemelde verdachte situaties in verschillende winkels. Bij controle bleek de Cuijkenaar niet in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs. De persoon werd aangehouden en er volgde een controle. De man bleek een bekende winkeldief uit Cuijk te zijn, die daar reeds een winkelverbod heeft. De man heeft een proces-verbaal gekregen en is na verhoor heengezonden.

In de komende maanden zullen politie en gemeente meerdere dagen aan dit offensief besteden om zakkenrollen en winkeldiefstal tegen te gaan.