Politie Groningen

Vrijdagmiddag 27 maart 2009

Provincie Groningen, 27-03-2009

Groningen: getuigen beroving gezocht

Op maandag 23 maart 2009 tussen half tien en tien uur s avonds werd op de Westersingel in Groningen een 52-jarige man door twee getinte mannen bedreigd. De 52-jarige fietste richting de Kraneweg toen ter hoogte van een nachtwinkel ineens twee mannen hem de weg blokkeerden en geld eisten. De Stadjer wist een van de aanvallers tegen de grond te werken waarna hij hulp kreeg van een passerende automobilist. Na een kort gevecht gingen de straatrovers, waarvan één vlechtjes droeg, er vandoor. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de auto of met andere mogelijke getuigen van de mislukte beroving. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844.

Groningen: medewerker ontslagen na intern en strafrechtelijk onderzoek

De korpsbeheerder heeft op advies van de korpschef een 55-jarige administratief medewerker van Regiopolitie Groningen ontslagen na een disciplinair onderzoek. De medewerker werd in december vorig jaar aangehouden nadat hij scholieren in Haren had lastig gevallen. De politie stelde een intern en een strafrechtelijk onderzoek in. Gedurende het onderzoek was de medewerker reeds buiten functie gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft de medewerker vervolgd en binnenkort wordt de uitspraak van de rechter verwacht.

Groningen: Politie Orkest Noord Nederland in drie Groningse theaters

Het Politie Orkest Noord Nederland speelt de komende dagen in drie Groningse theaters. PONN begeleidt de Limburgse zanger Gé Reinders bij zijn theaterprogramma Bloas mich t landj door. De voorstellingen vinden plaats in Stadskanaal, Hoogezand en Delfzijl.

Zondagmiddag 29 maart spelen Gé Reinders en het orkest in theater Geert Teis in Stadskanaal, aanvang 15.00 uur. Op woensdag 1 april (20.00 uur) spelen zanger en orkest in theater t Kielzog in Hoogezand. De korte tour eindigt op donderdag 2 april in De Molenberg in Delfzijl. Daar begint de voorstelling om 20.15 uur. Gé Reinders staat al jaren hoog in de Top2000 met zijn liedje 'Bloasmuziek'. Hij reist dit jaar door Nederland met zijn theaterprogramma 'Bloas mich 't landj door'. Daarbij laat hij zich begeleiden door blaasorkesten uit de regio. In Groningen koos hij voor het Politie Orkest Noord Nederland. De samenwerking tussen Reinders en het PONN is nieuw. Orkest en zanger traden nog niet eerder samen op.