Dienstenbond CNV

Nieuws

27 maart 2009

DistriQ wil inzetbaarheid van medewerkers vergroten

De reorganisatie bij de transport afdeling van de Telegraaf Media Groep is inmiddels van start gegaan. Werknemers die hun baan verliezen kunnen gebruik maken van de regelingen in het onlangs afgesloten sociaal plan. Maar omdat TMG van plan is om haar transport activiteiten op termijn volledig af te bouwen, verdienen ook de `achterblijvers' in de vestigingen in Amsterdam en Rotterdam aandacht.

CNV Media heeft erop aangedrongen dat er goede regelingen in het leven worden geroepen om de medewerkers weer wat toekomstperspectief te bieden.

Eenmaal per jaar, in het laatste kwartaal van dat jaar, wordt bepaald of, en in welke mate, de overgebleven vestigingen van DistriQ Transport open blijven. De directie geeft aan dat, indien de resultaten zich ontwikkelen zoals thans is aangenomen, DQT in ieder geval tot en met 2011 zal blijven draaien.

Maar zekerheid geeft dat niet; immers, `er kunnen zich nieuwe feiten en omstandigheden voordoen.' Op langere termijn biedt DTQ geen toekomst: dat lijkt de enige echte zekerheid die medewerkers hebben. Daarom heeft CNV Media erop aangedrongen dat alles in het werk wordt gesteld om de inzetbaarheid en mobiliteit van de medewerkers te vergroten.

De directie heeft gehoor gegeven aan deze oproep. Onlangs presenteerde zij aan CNV Media een breed pakket aan middelen die mogelijk kunnen worden ingezet. Medewerkers krijgen in ieder geval een workshop en loopbaangesprekken aangeboden. Daarnaast wordt er een groter budget beschikbaar gesteld voor opleidingen en bijscholing.

Ook over regelingen om eventuele lagere salarissen elders aan te vullen is gesproken. Er zijn nu nog geen definitieve besluiten genomen maar CNV Media blijft met de directie in overleg om een zo goed mogelijk pakket samen te stellen.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl