Dienstenbond CNV

Nieuws

27 maart 2009

Ontwikkelingen en cao-enquête Achmea

Met Achmea is gesproken over recente ontwikkelingen. Eind april starten de cao-onderhandelingen. CNV Dienstenbond wil van u weten wat u geregeld wilt hebben in de cao.

Zoals u inmiddels weet heeft Achmea in 2008 verlies geleden, ook voor 2009 ziet het er niet goed uit. Reden voor Achmea om bij de presentatie van de jaarcijfers te vermelden dat er 2500 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen. Voor CNV Dienstenbond was dat getal een onaangename verrassing. Achmea heeft laten weten dat door het SENS-programma er efficiënter en dus met minder mensen gewerkt kan worden. Het zojuist afgesloten Sociaal Plan heeft als inzet om medewerkers van werk naar werk te bemiddelen. Wij gaan Achmea daar ook nadrukkelijk op monitoren.

Een andere ontwikkeling is de ontwikkeling bij Achmea pensioenen. Enkele fondsen gaan naar andere aanbieders. Achmea is in gesprek met die aanbieders over wat dat betekent voor de medewerkers. De Wet Overgang Onderneming, waarbij medewerkers en werk overgaan, is daarbij het uitgangspunt. Omdat sommige medewerkers niet uitsluitend voor 1 fonds werken is dat ingewikkeld.
De situatie van de pensioenfondsen van Achmea-medewerkers is dat de dekkingsgraden wel onder druk staan, maar dat men hard bezig is dat te herstellen.

Op 23 april 2009 starten de cao-onderhandelingen van Achmea weer. Graag willen wij van u weten wat u geregeld wilt hebben in de Achmea-cao. CNV Dienstenbond heeft 6 coördinatiepunten, dat zijn punten waarover cao-afspraken gemaakt moeten worden. Naast loonsverhoging en een afspraak om onze vakbondscollega's in de Derde Wereld te steunen zijn dat:

* werkzekerheid, in deze onzekere tijden is het prettig om afspraken te maken waardoor medewerkers meer zekerheid op werk hebben;
* zorg en werk, iedereen worstelt met een goede balans tussen werk en zorg, wij willen dat bij Achmea goed regelen;
* werk en duurzaamheid, een lange termijndenken (en niet hijgend achter aandeelhouders aanlopen) en rekening houden met het klimaat vinden wij van essentieel belang;

* plezier en werk, uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak plezier in hun werk missen of meer plezier in werk willen. CNV Dienstenbond wil graag afspraken maken om u meer plezier in uw werk te laten krijgen.

De toegestuurde enquêtevragen gaan uit van de 4 bovengenoemde onderwerpen, maar zijn wel toegespitst op de situatie bij Achmea.

Bij werkzekerheid kunt u aangeven of u het waarderen van uw ervaring, een persoonlijk opleidingsbudget, om de 3 jaar een loopbaanscan, extra maatregelen voor kwetsbare groepen, aandacht aan loopbaan tijdens compas-gesprekken en werkervaringsplekken voor werknemers met een zwakke positie op de arbeidsmarkt belangrijk vindt.

Bij zorg en werk willen wij van u weten of flexibeler indelen van werktijden, onbeperkte mogelijkheden tot thuiswerk, meer keuzemomenten in Achmea Select, tijdelijk in deeltijd werken afhankelijk van de levensfase, de mogelijkheid tot deeltijdpensioen, de mogelijkheid om door te werken na 65 jaar voor u van belang is.

Bij werk en duurzaamheid kunt u het belang aangeven van een mobiliteitsbudget, de mogelijkheid van thuiswerken en het aantrekkelijk maken van werken buiten de file.

Bij plezier en werk willen wij van u vernemen of afspraken om werkdruk te verminderen, het werken met plezierstages, volgen van een training plezier in werk of volgen van training hoe om te gaan met onzekerheid op het werk voor u van belangrijk zijn.

Tenslotte willen wij van u weten of de economische crisis gevolgen moet hebben voor cao-afspraken.

Wij willen met Achmea een loonsverhoging afspreken die past bij de actuele situatie voor de looptijd van 1 jaar.

U kunt de enquête invullen tot 20 april 2009 via www.cnvdienstenbond.nl/achmea of via toegestuurd formulier.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).