Regieraad Bouw: Crisisakkoord voor bouw deels gemiste kans

27/03/2009 16:07

Regieraad Bouw

De Regieraad Bouw is deels te spreken over de passages in het aanvullend beleidsakkoord van het kabinet als het om duurzaam bouwen gaat. De Regieraad vindt het een gemiste kans dat eigenlijk alleen naar de korte termijn is gekeken. Graag had zij gezien dat er concrete stappen zouden zijn gezet om vast te leggen dat één procent van het bouwopdrachtbudget besteed zou worden aan innovatie. Dat zou een goede stimulans geweest zijn om niet alleen traditioneel te bouwen, maar ook bewust te kijken naar innovatieve bouwvormen.

Al eerder riep voorzitter Hans Blankert van de Regieraad Bouw het kabinet op om te blijven investeren met name in duurzame projecten. "Eens moet het gebeuren: de bestaande woningvoorraad moet een duurzame opknapbeurt krijgen. Hoe eerder dit gebeurt, hoe langer je er plezier van hebt. Ik ben dan ook content dat er nu een wezenlijke stap is gezet".

Uit de brief blijkt nu dat het kabinet fors investeert in duurzame economie met de plannen voor isolatie van woningen, scholen en zorginstellingen. Naast de 375 miljoen die is uitgetrokken voor isolatie van woningen, is er ruim 500 miljoen uitgetrokken voor het opknappen van scholen, verpleeghuizen en jeugdzorginstellingen. De bouwsector kan hier goed op inspelen en is tevens een stimulans voor al die werknemers in de bouw, stelt de Regieraad.





http://www.regieraadbouw.nl