Huurders winkelcentrum Hilvertshof en Kroonenberg winnen kort geding

27/03/2009 16:49

Kroonenberg Groep

Huurders winkelcentrum Hilvertshof en Kroonenberg winnen kort geding tegen Chocolaterie

Amsterdam, vrijdag 27 maart 2009 - De President van de rechtbank in Amsterdam heeft vandaag in een kort geding Stichting Winkelcentrum Hilvertshof en Kroonenberg Groep in het gelijk gesteld in het geschil met Chocolaterie Rob Brouwer, nadat reeds gisteren de kantonrechter in Hilversum dezelfde conclusie had bereikt. Volgens beide rechters handelt de Chocolaterie onrechtmatig ten opzichte van het Hilvertshof en Kroonenberg Groep met het zoeken naar publiciteit over een vermeende muizenplaag.

De uitspraak houdt in dat de Chocolaterie zich niet langer negatief mag uitlaten over het winkelcentrum en Kroonenberg Groep, in welke vorm dan ook. Hieraan is een dwangsom verbonden die kan oplopen tot 50.000 euro. Verder heeft de rechter bepaald dat de Chocolaterie in Hilvertshof met onmiddellijke ingang heropend dient te worden. Daarnaast is de winkelier verplicht de ongediertebestrijdingdienst toe te laten in de betreffende winkel.

Kroonenberg Groep is verheugd over de uitspraak van de rechter. De actie van de Chocolaterie is zeer schadelijk voor de andere winkels in winkelcentrum Hilvertshof. Vorige week vrijdag meldde de Chocolaterie plotseling dat er sprake van een muizenplaag zou zijn. Daarvan is echter geen sprake.