Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


1

> Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag
De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 Postbus 20018 2500 BJ Den Haag 2500 EA DEN HAAG www.minocw.nl

Onze referentie FEZ/ART/113798

Datum 27 maart 2009
Betreft de motie van de leden Van Dijk en Besselink naar aanleiding van het interpellatiedebat op 12 maart 2009 (31 889)

Naar aanleiding van de motie van de leden Jasper van Dijk en Besselink in vervolg op het interpellatiedebat op 12 maart 2009 over de beloningsleidraad voor bestuurders in het voortgezet onderwijs, deel ik u het volgende mee.

Tijdens het Algemeen Overleg van 4 september en van 26 november 2008 over het normeringbeleid in de publieke en semipublieke sector naar aanleiding van het kabinetsstandpunt op het laatste advies van de commissie Dijkstal "Normeren en waarderen", heeft Minister Ter Horst aangegeven dat men op dit moment bezig is met de voorbereiding van wetgeving.

De planning is, zoals u in het AO van 26 november jl. meegedeeld is, om voor de zomer het conceptwetsvoorstel gereed te maken voor externe consultatie. Die is nodig om alle betrokkenen in de gelegenheid te stellen beleidsinhoudelijke of uitvoeringstechnische inbreng te leveren op het wetsvoorstel. Dit wordt vervolgens zonodig verwerkt. Tevens vindt er een wetstechnisch onderzoek plaats naar hoe de normering van inkomens zich verhoudt ten opzichte van het eerste protocol bij het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). De Raad van State zal het wetsvoorstel in het najaar ontvangen. Dat betekent dat in het voorjaar 2010 het wetsvoorstel aan uw Kamer zal kunnen worden aangeboden voor plenaire behandeling.

a
na 1 van 2 Pagi





Het wetsvoorstel van Minister Ter Horst inzake de normering en openbaarmaking Onze referentie van topinkomens in de publieke en semipublieke sector vormt tevens de basis FEZ/ART/113798 voor de goedkeuring van de beloningscodes in de onderwijssectoren; er komt dus geen afzonderlijk wetsvoorstel voor het werkveld van OCW. De beloningscodes in

de onderwijssectoren worden parallel aan de ontwikkeling van het wetsvoorstel vormgegeven, zodat deze gelijktijdig met het in werking treden van de wet gereed zijn.

Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart
De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Pagina 2 van 2