Gemeente Schiedam


Maart 2009

Succesvolle Opschoondag in Schiedam

25 maart 2009

Afgelopen zaterdag heeft de landelijk Opschoondag plaatsgevonden. Een fors aantal bewoners stak de handen uit de mouwen om het zwerfvuil op circa dertien locaties in de stad op te ruimen. Wethouders Yorick Haan en Maarten Groene moedigden alle vrijwilligers aan en spreken van een succesvolle Opschoondag.

In de week voorafgaand aan de Opschoondag, zorgden leerlingen van basisscholen Wijkschool De Gorzen, De Wieken en Ababil er al voor dat het gebied rond hun scholen zwerfvuilvrij was. Verschillende enthousiaste bewonersgroepen organiseerden ook activiteiten naast het prikken van zwerfvuil. Zo werd in de wijk West een grofvuilactie gehouden en visten vrijwilligers van de wijk Spaland/Sveaparken op vuil in de vijvers. In het Julianapark brachten leerlingen van Wijkschool de Gorzen en vrijwilligers de hondenpoepoverlast onder de aandacht door de uitwerpselen te markeren met vlaggetjes.

Buiten de enorme hoeveelheid zwerfvuil die vrijwilligers hebben verwijderd, haalde IRADO een volle vuilniswagen aan grofvuil op en is een grote hoeveelheid oud ijzer en kringloopgoederen gescheiden ingezameld. Daarnaast reed de hondenpoepzuiger van IRADO de hele dag overlastplaatsen af en borstelde een veegwagen de Mariastraat schoon.

De wethouders Haan en Groene deelden tegoedbonnen uit voor een extra ronde hondenpoepverwijdering door IRADO aan de bewonersvereniging Spaland en de Mariastraat/ Fabristraat. De gemeente Schiedam en IRADO trakteerden op gebak en stelden bloembollen beschikbaar voor de vrijwilligers om hen te bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Foto: Jan van Ploeg