Prijsverlaging tickets door afschaffing vliegtaks

27/03/2009 18:03

Vliegwinkel.nl

Als eerste online ticketaanbieder schaft vliegwinkel.nl per direct de vliegtaks af voor vluchten met vertrek vanaf 1 juli. De vliegtaks bedraagt 11,25 euro per vliegticket voor bestemmingen in Europa en 45 euro per vliegticket voor bestemmingen buiten Europa. De ticketprijzen worden hierdoor fors verlaagd.

Marcel Veenhuizen, directeur vliegwinkel.nl, 'We hebben ervoor gekozen om de vliegtaks direct af te schaffen, zodat onze klanten het bedrag niet onnodig hoeven voor te schieten. De ticketprijs wordt daardoor goedkoper. Bovendien bespaart het de klant onnodige administratieve rompslomp achteraf.

Voor de klanten die hun vliegticket met vertrek vanaf 1 juli al bij vliegwinkel.nl hebben gekocht, wordt de vliegtaks terugbetaald. Marcel Veenhuizen: 'De ANVR is nog in overleg met de luchtvaartmaatschappijen over de manier waarop de reeds betaalde vliegtaks kan worden gerestitueerd. Zodra er een besluit is genomen, worden al onze klanten hierover geïnformeerd. Daarnaast hebben wij een speciale pagina op vliegwinkel.nl ingericht waarop het laatste nieuws over de vliegtaks wordt vermeld.'


-/-

Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op Vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het ticket kan worden gecombineerd met reserveringen voor hotels en autohuur. In 100 landen worden meer dan 24.000 hotels aangeboden en wereldwijd heeft men uitgebreid keus uit het aanbod van de grote autoverhuurorganisaties. Daarnaast kan men aanvullende diensten boeken, zoals luchthavenvervoer en excursies in buitenlandse steden.

Vliegwinkel.nl is een activiteit van Airtrade Holding B.V. in Haarlem, een dochterbedrijf van BCD Holdings N.V. BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 15.000 medewerkers en behaalde in 2008 een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15.6 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com.

Als eerste online ticketaanbieder schaft vliegwinkel.nl per direct de vliegtaks af voor vluchten met vertrek vanaf 1 juli. De vliegtaks bedraagt 11,25 euro per vliegticket voor bestemmingen in Europa en 45 euro per vliegticket voor bestemmingen buiten Europa. De ticketprijzen - waarin alle toeslagen en eventuele (luchthaven)belastingen bij de gepubliceerde totaalprijs op vliegwinkel zijn inbegrepen - worden hierdoor fors verlaagd.

Marcel Veenhuizen, directeur vliegwinkel.nl, 'We hebben ervoor gekozen om de vliegtaks direct af te schaffen, zodat onze klanten het bedrag niet onnodig hoeven voor te schieten. De ticketprijs wordt daardoor goedkoper. Bovendien bespaart het de klant onnodige administratieve rompslomp achteraf.

Voor de klanten die hun vliegticket met vertrek vanaf 1 juli al bij vliegwinkel.nl hebben gekocht, wordt de vliegtaks terugbetaald. Marcel Veenhuizen: 'De ANVR is nog in overleg met de luchtvaartmaatschappijen over de manier waarop de reeds betaalde vliegtaks kan worden gerestitueerd. Zodra er een besluit is genomen, worden al onze klanten hierover geïnformeerd. Daarnaast zullen wij een speciale pagina op vliegwinkel.nl inrichten waarop het laatste nieuws over de vliegtaks wordt vermeld.'