Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

VAN KWEEKVIJVERTALENT TOT SUPERCLIP OP TMF

VALERIUS FLIKT 'T!

Amsterdam, 27 maart 2009

Het zal je maar gebeuren. Je stuurt een bandje op naar TMF in de hoop dat je opgemerkt zal worden. Nu, een klein jaar later, is de doorbraak in Nederland aanstaande. TMF heeft de band omarmd en samen met Buma Cultuur de clip voor She doesn't know geproduceerd voor het Kweekvijver project. Volgende week is de clip uitgeroepen tot Superclip, waardoor niets een doorbraak meer in de weg lijkt te staan. Dit overkwam de Amsterdamse band Valerius.

De band is onlangs getekend door platenmaatschappij Universal nadat zij het TMF Kweekvijver talent hadden zien optreden bij een, speciaal door TMF georganiseerde, showcase. TMF heeft voor volgende week She doesn't know tot Superclip uitgeroepen. De Superclip is met zo'n 70 plays per week een van de meest toonaangevende en invloedrijke schijven geworden in de Nederlandse muziekindustrie en resulteert vrijwel altijd in een top 10 hit. Andere acts die onlangs als Superclip zijn gelanceerd zijn lady Gaga, Jason Mrasz, Kid Cuddi, Katy Perry en The Opposites.

Kweekvijver
TMF is dus niet alleen een kweekvijver voor VJ's, ook vele artiesten zetten hun eerste stappen in muziekland bij TMF! Nederland bruist van het jonge talent, maar het is voor beginnende artiesten moeilijk om door te breken omdat ze de juiste contacten missen. Maar juist díe contacten wil TMF graag aan deze talenten leveren.

Valerius in een notendop
Kay en Jesse (die al een tijd gitaar speelden) besloten om met hun beste vriend Georgy, drums, en hun neef Ivar, bas, met hun inmiddels zelf geschreven nummers als band te gaan spelen. De bandleden hingen tijdens hun jeugd veel rond op het Valeriusplein, aangezien hun middelbare school daar om de hoek was, en zo ontstond de naam van de band. In 2004 kwamen ze terecht in de Amsterdamse studio Earforce waar ze de kans kregen om, onder de bezielende leiding van producer Reinder van Zalk, verder aan nummers te werken, deze op te nemen en zich verder te ontwikkelen als band. Al snel wonnen ze 2 prijzen in het live circuit als veel belovende nieuwe act en in 2007 werden ze verkozen tot serious talent bij 3fm. In 2008 werd er een samenwerking aangegaan met het eveneens in Amsterdam gevestigde Walboomers Music, die zich over het management van de band ging ontfermen. Al snel daarna omarmde TMF de heren en werd de band verkozen tot nieuwe Kweekvijver act. She Doesn't Know is de titel van de debuutsingle.


- EINDE BERICHT -