Politie Zeeland

Z-637-2009
Mannen aangehouden voor afpersing en oplichting

Door politie Zeeland zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht, door middel van afpersing en oplichting, diverse mensen geld afhandig te hebben gemaakt.
De afgelopen maanden heeft politie Zeeland in Zeeuws Vlaanderen uitvoerig onderzoek gedaan naar afpersings- en oplichtingspraktijken. Dit resulteerde vorige week in de aanhouding van een 26-jarige in Terneuzen verblijvende man. Hij wordt gezien als hoofdverdachte. Deze week werd ook nog een 32-jarige man uit het Belgische Zelzate aangehouden. Beide mannen zitten in voorlopige hechtenis.

In enkele gevallen werden duizenden euro's afhandig gemaakt van de slachtoffers. Ook werd er voor grote sommen geld opgelicht. De in Terneuzen verblijvende hoofdverdachte, stelde in een aantal gevallen vakanties in het vooruitzicht. Deze vakanties werden wel door de slachtoffers betaald maar werden echter nooit gerealiseerd.

Hoewel een aantal gedupeerden zich inmiddels bij de politie heeft gemeld, bestaat het vermoeden dat meer mensen slachtoffer zijn geworden. Zij worden verzocht alsnog contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844.

Het onderzoek is nog in volle gang.

W-638-2009 Gewonde bij bedrijfsongeval, Ritthem
Bij een ongeval op een bedrijfsterrein aan de Engelandweg is vrijdagmorgen een 33-jarige man uit de gemeente Borsele zwaar gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan zijn been en arm per traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.
Tijdens het lossen van een trekker met oplegger, met behulp van een heftruck, is een stalen buis van ongeveer 9000 kg van de lepels van de heftruck gegleden. Deze buis raakte de chauffeur die bij zijn vrachtwagen stond. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.