Ingezonden persbericht

Boekaankondiging: Leef Safe, begin bij jezelf

Zinloos geweld, terrorisme dreiging, verschillende vormen van criminaliteit en de daarmee gepaard gaande onzekerheids en angstgevoelens, zijn niet meer weg te denken in onze moderne maatschappij. Iedereen wil zich veilig voelen.
De meeste burgers gaan er vanuit dat de overheid en haar diensten de volledige zorg en de verantwoordelijkheid moeten dragen voor het waarborgen van persoonlijke veiligheid van ons allemaal. Helaas is dat niet een reële verwachting. Geen enkele overheid ter wereld kan haar burgers zulke onmogelijke garanties geven. Maar wat kan een burger dan zelf doen en ondernemen om zijn of haar persoonlijke veiligheid te beschermen en te optimaliseren en daardoor angst en / of onzekerheidsgevoel te verminderen of zelfs weg te nemen? Met als resultaat een bewuster, productiever en aangenamer leven leiden?

In het boek LEEF SAFE, voel je veilig in iedere situatie van de Nederlandse auteur Branimir Tudjan worden voor de eerste keer moeilijke en actuele onderwerpen zoals omgaan met zinloos geweld, herkennen en voorkomen van een terroristische (zelf)moordaanslag, gezinsveiligheid, anti-stalking, tips voor senioren, agressie in het verkeer, veilig reizen, hoe voorkom je pesten op school en werk, op praktische, makkelijk leesbare, persoonlijke en realistische wijze, toegelicht.

Branimir Tudjan heeft enkele jaren gewerkt als journalist (correspondent) in Israël. In Nederland werkte hij tevens jarenlang bij de politie en daarna als Surveillance Detection Team (heimelijke Observatie Detectie team) shift supervisor bij de Regional Security Office (RSO) van de Ambassade van de Verenigde Staten in Den Haag. In zijn carrière als politieman en veiligheidsspecialist heeft Branimir een unieke kans gehad om beroepsgerelateerde operationele cursussen in o.a. Israël, de Verenigde Staten en Australië te volgen.
Op dit moment is hij (samen met zijn vrouw Astrid) zelfstandig ondernemer te Leiden. Zijn onderneming, "Soul Expression", is de leider op het gebied van anti-agressie -, weerbaarheids-, Krav Maga - (zelfverdediging systeem uit Israël) en zelfverdediging trainingen en cursussen in Nederland en in het buitenland. Branimir is auteur en coproducent van de Amerikaanse instructie dvd MOSS (Multiple Opponent Survival System), welke in de zomer van 2007 in de Verenigde Staten is uitgebracht.

Lees en leer, onder andere:
* Hoe je jezelf (je bedrijf, je gezin, enzovoort) een minder "aantrekkelijk" doelwit, zogenaamde "hard target", voor een potentiële criminele of een terroristische aanslag, kan maken.
* Hoe je je kinderen tegen pesten, fysiek geweld, ontvoering en seksueel misbruik kan onderwijzen en beschermen.
* Hoe te handelen om te voorkomen dat je een slachtoffer wordt van overval, beroving en verkrachting.
* Hoe je een vakantie of zakenreis, goed, systematisch en doordacht vooraf kan plannen en risicovrij kan beleven.
* Hoe zich te gedragen in de zogenaamde terreur aanslag gevoelige, "hoge risico" gebieden van het Midden Oosten.
* Hoe je overlevingskansen kan vergroten in zeer extreme situaties zoals bij: een terroristische (zelfmoord) aanslag, schietpartij, vliegtuigkaping, handgranaat aanslag of gijzeling.
* Hoe je angst (vrees of stress) gevoel (en erbij horende onaangename fysieke, emotionele en mentale verschijnselen) op een praktische en effectieve wijze kan beheersen en je competenties en vaardigheden (ondanks en dankzij je angst gevoel) toch volledig kan benutten en toepassen.
* Hoe je een slachtoffer van zinloos geweld kan helpen.
* Hoe je de potentieel gevaarlijke (conflict of zinloos geweld) situaties, door middel van een tactische / strategische psychologische benadering kan voorkomen / vermijden en deëscaleren.
* Hoe de handelen bij stalking.
* Hoe te voorkomen en te handelen bij agressie in het verkeer.
* Hoe te handelen bij een auto te water.
* Hoe je preventieve veiligheidsmethoden kan toepassen om je buurt, school of bedrijf, op volledig legale wijze, tegen criminaliteit of terrorismedreiging te beveiligen en te beschermen.
* Hoe je het dagelijks leven en de woonruimte van een ziek (dement) familielid veiliger en aangenamer kan maken.
* En veel meer.
LEEF SAFE
Voel je veilig in iedere situatie
Wat te doen bij pesten op school / werk, hanggroep jongeren, zinloos geweld,
poging tot ontvoeren, veilig reizen, gezinsveiligheid, stalking, terroristische aanslag...?
Inclusief tips voor senioren

Een boek van de Nederlandse auteur Branimir Tudjan

Verschijningsdatum: 27 maart 2009

Uitgeverij House of Knowledge - Genaaid / gebrocheerd - 23,5 x 19 cm - 208 pagina's
ISBN / EAN: 978-90-8510-677-7 - Artikelcode: 40540PBS00 - ¤ 16,95
Verschijningsdatum: 27 maart 2009