Ingezonden persbericht


9 januari 2009

Persbericht

Herstel organiseert
weekend voor happy singles

In een samenleving die voor eenderde bestaat uit 'single huishoudens' is single-zijn geen uitzondering. Herstel organiseert speciaal voor deze groep van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart een weekend voor Happy Singles (25+) met als thema 'Samen optrekken'. Het is een weekend boordevol gezelligheid, lofprijs, aanbidding en versterkt worden door Gods levende Woord.

Voor sommigen is het single-zijn een bewuste keuze en die zijn daar gelukkig mee; hooguit stuiten ze in de christelijke wereld soms wel op onbegrip; het is immers 'niet goed' dat de mens alleen zij...? Anderen worstelen juist met hun verlangen naar een partner en gaan bijna twijfelen aan zichzelf. Hoe wordt een gezonde balans gevonden tussen acceptatie van de situatie en het 'uitzien-naar'? Zijn er ook (geestelijke) voordelen aan single-zijn? Maar hoe zit het met seksuele gevoelens? Hoe kun je vol geloof vastgehouden worden aan Gods plan met je leven, en werken aan een levende, dagelijkse relatie met Hem? Al dit soort onderwerpen komen aan de orde in het themaweekend voor Singles.

Tijdens het weekend, dat plaatsvindt op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem, spreken Gerard de Groot en Joyce de Jongh. Gerard die vanuit de gave van het celibaat duidelijke keuzes heeft gemaakt in zijn eigen leven, deelt hierover open en eerlijk uit persoonlijke ervaring. Bovendien is hij een nuchtere en inspirerende leraar van de Bijbelse principes over deze onderwerpen. Joyce kent de worsteling met eenzaamheid en de zoektocht naar Gods plan op dit gebied heel goed; zij leerde in die tijd wat het is om 'samen met Hem op te trekken'. Inmiddels is zij getrouwd, (nog steeds) gelukkig en zeer gemotiveerd om met deelnemers te delen hoe God met je wil optrekken in deze fase van het leven!

De kosten van het weekend variëren van ¤ 60 zonder overnachting en maaltijden tot ¤ 145,00 voor een verblijf met maaltijden en in een luxe chalet. Kijk voor meer informatie op www.betteld.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven voor dit weekend.

Einde persbericht