Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Buren, februari 2009

Johannes Passion in Buren

Muziek in Buren organiseert een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach in Buren. De historische St Lambertuskerk is een passende omgeving voor een uitvoering van dit meesterwerk door het orkest en koor van het Conservatorium van Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van Hein Meens. Bas-bariton Maciej Straburzynski vertolkt de rol van Christus. De tenor João Sebastião neemt de rol van Evangelist voor zijn rekening. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 27 maart. Aanvang is 20.15 uur; de kerk is open vanaf 19.45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achterbonenburg 1 in Buren of te reserveren via info@muziekinburen.nl.

Hein Meens maakte carrière als zanger en kreeg landelijke bekendheid als Evangelist in Bachs Passionen. Hij vertolkte vele operarollen in binnen- en buitenland. Meens is als zangdocent en oratoriumcoach verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij vaste dirigent van het koor en orkest van de Westerkerk in Amsterdam. De Poolse bas-bariton Maciej Straburzy ski heeft opgetreden met Cappella Amsterdam en het Schleswig-Holstein Festival Choir onder dirigenten als Placido Domingo, Christopher Hogwood en Bobby McFerrin. Hij heeft vier opnamen gemaakt met muziek uit de renaissance en barok. João Sebastião volgde masterclasses bij Udo Reinemann, Jard van Nes en Jill Feldman. Hij heeft gezongen bij enkele gerenommeerde Europese ensembles als het Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe) en het Nederlands Kamerkoor. Als solist heeft João onder meer gezongen in Requiem van Mozart, Messiah van Händel, Johannes Passion en cantates van J. S. Bach; daarnaast was hij gastzanger in verschillende opera's.

Het koor en orkest van het Conservatorium van Amsterdam werkt onder leiding van bekende dirigenten en samen met jonge solistische talenten aan ambitieuze programma's, waarmee het zich presenteert in concertzalen binnen en buiten Amsterdam. Zo wordt de beste musici en solisten van morgen de kans geboden zich te laten horen aan het publiek en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk in de Nederlandse toporkesten en de internationale concertpodia. Jaarlijks weer bewijst het Conservatorium van Amsterdam een orkest van hoog niveau in huis te hebben.

Muziek in Buren ontving in april jl. de Cultuurprijs 2007 van de gemeente Buren; zie ook www.muziekinburen.nl

---------