Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

BAR WEINIG @ KLINCH
Dial labelnight met Lawrence (Dial, Hamburg) / Efdemin (Dial, Berlin) / Estroe (Bar Weinig, Rotterdam) / VJ I_Eat_Normal

Oude Zaal ( vrijdag 27 maart ( 22:30 - 05:00 uur ( E11,00 + lidm. (vvk) / E13,00 + lidm (deur)

Voor een avond met zo'n pretentieloze naam komt Bar Weinig anders met verdomd sterke line-ups op de proppen. Op vrijdag 27 maart komt een afvaardiging van het toonaangevende Hamburgse label Dial in de Oude Zaal van de Melkweg. Naast resident Estroe nemen eigenaar Lawrence en zijn belangrijkste artiest Efdemin plaats achter de decks voor een avond geheel gewijd aan dit bijzondere label.

Lawrence maakt met zijn Dial label duidelijk dat eerlijkheid toch echt het langst duurt. Werkelijke elke release is van hoge kwaliteit: ingetogen, tijdloze, diepe techno van het beste soort. Dial is geen label van hypes, maar bewijst dat een continue stroom aan wonderschone kwaliteitsreleases ook tot bekendheid en waardering kan leiden. Met de debuutalbums van Pantha du Prince en Efdemin, en het laatste Sten-album als meest recente hoogtepunten bouwt het sympathieke Hamburgse label verder. Beetje bij beetje, de ene plaat nog mooier dan de andere.

Hun muziek mag dan veel raakvlakken vertonen, Lawrence en Efdemin hebben ieder een significant andere stijl. Lawrence is een romanticus, die met dromerige pads direct je ziel weet te raken. Al sinds 1997 brengt hij muziek uit onder Sten, zijn meer techno-geörienteerde alias. Maar het meeste succes boekt hij uiteindelijk als Lawrence, getuige zijn drie ijzersterke albums. Efdemin daarentegen is meer van de berekenende grooves; een ware tweaker. Niet verwonderlijk, gezien zijn afgeronde studie in Computer Music te Wenen, waar hij installaties bouwde voor het vervormen van operazangstemmen. Zijn experimentele techno is stof tot nadenken. Maar op Dial vindt het tweetal elkaar: music for the head, music for the soul.

Dat laatste mag ook gezegd worden van Bar Weinig/klinch resident Estroe, wier carrière de afgelopen jaren grote schreden maakte. Al sinds de jaren negentig behoort zij tot de Amsterdamse techno-top. Haar vaste avonden in wijlen Mazzo maakten haar tot een gevierd dj in binnen- en buitenland. Maar met haar producties op gerenommeerde labels als Connaisseur en Mezzotinto maakte de wereld pas echt kennis met haar organische technostijl. Vers terug van een tour door Japan neemt zij de zevenentwintigste weer plaats achter de decks in haar thuishaven.

Ook voorverkoop via www.beatfreax.com/ticketshop

Meer info:www.melkweg.nl en www.klinch.hyves.nl