Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 18 maart 2009

Kikkers zijn eng! zoektocht onder leiding van een gids

Vorig jaar is er op landgoed Oud Woestduin (bij Leyduin), een amfibieënpoel aangelegd van 30 meter doorsnede. Het diepste punt ligt op 3 meter. We hopen dat er inmiddels groene of bruine kikkers, padden of zelfs rugstreeppadden te vinden zijn. We zoeken onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland naar deze koudbloedige dieren op vrijdag 27 maart van 19.30-21.00 uur. Een aanrader voor kinderen (en volwassenen) die kikkers eng vinden!

Kikkers en padden nemen de omgevingstemperatuur aan. Door de kou past de bloedsomloop zich aan en worden ze trager, daardoor zijn ze soms weken of zelfs maanden in winterslaap. Vanaf maart is de winterslaap voorbij en worden ze weer actief.

Wij nodigen u uit met onze gids mee te gaan naar de nieuwe poel en van alles te weten te komen over deze bijzondere dieren. We verzamelen op het parkeerterrein bij de ingang van Leyduin aan de Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang. Dat ligt 2 km. ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland