Ingezonden persbericht


Doop rondvaartboot "Der Fliegende Holländer" in Berlijn

Op vrijdag 27 maart a.s. zal in de historische haven van Berlijn de nieuwgebouwde rondvaartboot "Der Fliegende Holländer" gedoopt worden en aansluitend zal het schip zijn eerste vaart over de rivier de Spree maken.

De doop zal verricht worden door mevrouw Sarah van Wulfften Palthe-Foulds, echtgenote van de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland.

Bij deze bijzondere gebeurtenis zullen o.a. diverse prominente persoonlijkheden, zakelijke contacten en de pers aanwezig zijn.

In de bijlagen vindt u de uitnodiging en een persmap met informatie en contactgegevens.

Met vriendelijke groet,

Paul de Haan.

Contactpersoon voor de pers:

Paul de Haan
Tel. mobiel: 0049 176 62094711
Email: pauldehaan@alice-dsl.de

Donderdag, 26 Maart 2009

DE VOC STELT ZICH VOOR:

De in Berlijn wonende Nederlanders Koen Mathot en Ben Wolters zijn sinds vele jaren werkzaam in de toeristische branche. Beiden hebben in die tijd duizenden Nederlandse toeristen rondgeleid in Berlijn en omgeving.

Voor de gasten werd altijd een boottocht over de Spree gereserveerd bij één van de bestaande rederijen. Mathot en Wolters speelden daarmee niet alleen in op de behoefte van de bezoekers, het was ook een vanzelfsprekend gevolg van de vele enthousiasme reacties. Een boottocht door de binnenstad van Berlijn, de stad aan het water, werd bijna altijd als het hoogtepunt van de reis ervaren.

Omdat in de afgelopen jaren de vraag naar een boottocht door Berlijn almaar groter werd, besloot Mathot in de herfst van 2006 samen met zijn partner Wolters een eigen rondvaartboot te laten bouwen. Hiervoor werd de "VOC (Vereinte Ostdeutsche Compagnie) ­ Die Berliner Reederei" opgericht. De opgebouwde contacten, kennis en ervaringen konden beide heren optimaal inzetten voor het realiseren van dit project.

De werf in de plaats Havelberg ­ ca. 100 km oostelijk van Berlijn ­ begon eind 2007 aan de bouw van het schip. De kiellegging vond plaats in de zomer van 2008 en half maart 2009 werd de boot opgeleverd.

Vanaf 28 maart zal DER FLIEGENDE HOLLÄNDER in de vaart gaan en bezoekers via een unieke route langs de diverse bezienswaardigheden van de metropool Berlijn voeren. Vakkundige Nederlandstalige stadsgidsen zullen onderweg voor het juiste begeleidend commentaar zorgen. Vanzelfsprekend kan het commentaar ook in diverse andere talen verzorgd worden.

Op de boot is een barinrichting en wordt op aanvraag ook catering aangeboden. Dankzij de moderne en uitgebreide keukeninrichting, loopt het aanbod uiteen van een eenvoudige koffietafel tot aan een hooggeklasseerd buffet. Dit maakt het schip ook uitermate geschikt voor verhuur ter gelegenheid van diverse festiviteiten of bedrijfsuitjes.

Uitgebreide informatie over de VOC ­ Die Berliner Reederei ­ vindt u op de site http://www.voc-reederei.com

Contactpersoon voor de pers:

Paul de Haan
Tel. mobiel: 0049 176 62094711
Email: pauldehaan@alice-dsl.de

Algemene informatie over de VOC ­ Die Berliner Reederei :

Koen Mathot of Rosemarie Marotz
Telefon: 030 822 20 61
Telefax: 030 822 20 42
contact@voc-reederei.com
http://www.voc-reederei.com


- pagina 1 van 2 -




Donderdag, 26 Maart 2009

Afmetingen en techniek van rondvaartboot
,,Der Fliegende Holländer"

Hoofdafmetinge:

Lengte: 27,30 m
Breedte: 5,08 m
Hoogte: 1,50 m
Diepgang max. ca.: 0,80 m
Aantal passagiers: 100 Personen

Techniek:

Aandrijving: Iveco Motor 118 kW
Transmissie: Twin Disc
Propeller: 5flg.HighSkew Fa. Thies Boegstraalroer: 18 kW
Verwarming: Kabola
Dakwerk: Kunststofschuifdak tweedelig; gehele passagiersruimte is afsluitbaar en te openen

Contact

VOC GmbH
Vereinte Ostdeutsche Compagnie
Die Berliner Reederei

Taunusstr. 8
12161 Berlin
Telefon: 030 822 20 61
Telefax: 030 822 20 42
contact@voc-reederei.com
http://www.voc-reederei.com/

- pagina 2 van 2 -






---- --