Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Uniek document over haar leven
Mies Bouwman hoofdredacteur van extra dikke Margriet

Hoofddorp, 26 maart 2009 - "Ik blader door deze Margriet en concludeer: ja, dit is mijn leven." Dat zegt ze zelf. In een heel bijzondere, extra dikke Margriet die vrijdag 27 maart verschijnt. Met als gasthoofdredacteur: Mies Bouwman!

Aan de lezeressen van Margriet werd gevraagd wie ze graag als gasthoofdredacteur van Margriet zouden willen zien. Een overgrote meerderheid koos voor Mies Bouwman. Dat raakte Mies en omdat zij dit jaar tachtig wordt, vond zij dat een mooie gelegenheid om aan Margriets verzoek gehoor te geven. Daarom is Mies voor één keer hoofdredacteur, van Margriet 14.

Mies als moeder
Hoe heeft Mies haar televisiecarrière ervaren? Hoe ging ze om met alle lof én de bedreigingen? Wat zijn haar favoriete televisiepresentatoren? Waarom draagt Mies bijna nooit een jurk? En wat dacht haar man Leen toen hij haar voor het eerst zag? Welke herinneringen heeft Mies aan haar jeugd? Maar ook: hoe is het om Mies als je moeder te hebben? Al deze onderwerpen en nog veel meer komen uitgebreid aan bod in het speciale Mies-nummer.

Mies, Matthijs & Linda
Mies' Margriet is een uniek persoonlijk document geworden, met o.a. een gesprek met Leen, een portret van alle kinderen én kleinkinderen plus een interview door Matthijs van Nieuwkerk. Daarnaast nog één keer Mies en scène, met Linda de Mol. Uiteraard ontbreekt ook de lopende band niet! Verder biedt Mies een uniek kijkje in haar fotoalbum en komen haar favoriete mannen, mode, steden en topvrouwen aan bod.

Een Margriet om niet te missen dus! Margriet met Mies als hoofdredacteur is extra dik en ligt vanaf vrijdag 27 maart in de winkel.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met (