GGN klaar voor de toekomst

27/03/2009 08:00

GGN Holding B.V.

Grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaarder van Nederland smeedt nog hechter verband.

Den Bosch, 27 maart 2009 - Vandaag vindt in Utrecht de officiële bekrachtiging plaats van het samengaan van acht gerenommeerde gerechtsdeurwaarderskantoren in de nieuwe GGN Holding N.V. Deze bekrachtiging is de afronding van een fusieproces waarvoor de kiem reeds in 2002 werd gelegd en dat vanaf 2008 daadwerkelijk vorm heeft gekregen.

Ten kantore van BDO Camps Obers Accountants & Adviseurs in Utrecht zetten de 49 aandeelhouders van GGN vandaag hun handtekening onder de fusieovereenkomst. Na zeven jaar samenwerken in een franchiseformule is het samengaan van de acht kantoren, met 28 lokale vestigingen, een logische stap. De kracht van het vernieuwde GGN ligt in het vermogen al haar klanten - groot of klein - op maat te bedienen met de correcte afhandeling van betalingsverplichtingen, waarbij zowel opdrachtgever als debiteur als belanghebbende worden aangemerkt. Door de landelijke spreiding van vestigingen biedt GGN haar landelijk opererende klanten optimale service. De vestigingen hebben hun wortels echter (ook) sterk verankerd in hun lokale omgeving. Hierdoor doen ook klanten die op een kleinere schaal opereren steeds zaken met een vertrouwd gezicht en profiteren zij van uitstekende kennis van de lokale markt. Door jarenlang opgebouwde kennis en expertise nu in een centrale holding te bundelen kan GGN efficiënter, sneller en kostenbewuster werken.

Vraag vanuit de markt

"Steeds meer van onze klanten vragen om full service creditmanagement, dus advies en ondersteuning in het gehele proces van facturatie tot en met beslaglegging", aldus bestuursvoorzitter Henk Keizer. "Door te fuseren ontstaat een organisatie die écht in staat is volledig gebruik te maken van alle mogelijkheden en kennis die er bij de fusiepartners aanwezig zijn. Door het hele creditmanagementproces onder te brengen binnen één organisatie, zijn er geen overdrachtsmomenten meer tussen verschillende partijen in de keten, komen alle geldstromen in één database en wordt het proces dus sneller, eenvoudiger en transparanter. Door deze efficiencyslag kunnen we het proces zo goedkoop mogelijk houden, mét behoud van de excellente kwaliteit waar we om bekend staan. Elke euro die wordt geïncasseerd, kan binnen 48 uur bij de klant op de rekening staan en dat is in een tijd waarin geld ofwel liquiditeit steeds belangrijker wordt voor bedrijven een belangrijk winstpunt."

"We zagen de ontwikkelingen in markt en maatschappij die Henk Keizer benoemt al jaren geleden aankomen, en het was voor ons dus niet meer dan logisch om te besluiten tot deze bedrijfsaanpassing", voegt Rinus van Etten toe, als bestuurslid verantwoordelijk voor de marketing en sales van GGN Holding N.V. "De komende maanden werken we hard door aan het verder samensmeden van de gefuseerde bedrijfsonderdelen. We zijn heel blij dat er al een 'GGN-gevoel' begint te ontstaan bij onze medewerkers en we gaan de toekomst vol vertrouwen tegemoet, in de overtuiging dat we onze toonaangevende positie in de markt verder kunnen uitbouwen."

Debiteur ook stakeholder bij GGN

In de missie die GGN in 2008 heeft geformuleerd als strategische leidraad voor de komende jaren, is de debiteur nadrukkelijk als stakeholder benoemd. Het behartigen van de belangen van deze kwetsbare groep in de samenleving is al jaren vanzelfsprekend voor de organisatie. "Vanuit onze achtergrond als gerechtsdeurwaarder zit op een integere manier adviseren en informeren van debiteuren er automatisch bij ons ingebakken. Als je bij iemand aan de deur staat en diegene vraagt je tijd en aandacht, dan geef je die", aldus Henk Keizer. GGN herkent zich niet in recente berichtgeving in de media waarin een beeld wordt geschetst van deurwaarders die door marktwerking en concurrentie gedwongen worden het de opdrachtgever naar de zin te maken. De schuldenaar of debiteur zou slechts 'het lijdend voorwerp' zijn. Henk Keizer: "Het is stuitend te moeten lezen dat gerechtsdeurwaarders onder dwang van de markt of hun klanten nauwelijks nog prikkels hebben om belangen van de schuldenaren zorgvuldig in het oog te houden. Gerechtsdeurwaarders zouden zich verschuilen en klanten zouden koning zijn geworden. Zowel de gerechtsdeurwaarders binnen GGN als onze opdrachtgevers werpen deze formuleringen ver van zich." Vanuit het vernieuwde GGN Holding N.V. zal de aandacht voor de debiteur nog zichtbaarder worden, onder meer door te bewaken dat zowel in het minnelijke als in het gerechtelijke proces de kosten van incasseren voor deze groep binnen de perken blijven. Daarnaast wordt gewerkt aan verdere verbeteringen op het gebied van helder en in begrijpelijke taal communiceren met debiteuren.

Grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaarder

GGN is nu de grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie in Nederland met een omzet van 85 miljoen euro in 2008 (prognose voor 2009 is 95 miljoen euro). Bij GGN werken ruim 1300 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 144 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 28 vestigingen actief in het hele land en biedt als enige partij op landelijk niveau minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Daarnaast kunnen bedrijven bij GGN terecht voor het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders.

De partijen die fuseren

De fusiepartners die op 27 maart 2009 officieel samenkomen in GGN Holding N.V. zijn:


- GGN Maas-Delta Deurwaarders, met vestigingen in Rotterdam, Schiedam, Dordrecht en Sommelsdijk


- GGN Van Mastrigt & Partners, met vestigingen in Den Haag, Zoetermeer en Leiden


- GGN Tijhuis & Partners, met vestigingen in Almere, Almelo, Apeldoorn, Arnhem, Drachten, Emmen, Groningen, Meppel, Winterswijk en Zwolle


- GGN Swier & Van der Weijden, gevestigd in Amsterdam


- GGN Utrecht


- GGN Alkmaar


- GGN Brabant, met vestigingen in Tilburg en Eindhoven


- GGN Limburg, gevestigd in Heerlen


- GGN Zeeland, met vestigingen in Middelburg en Goes

Het hoofdkantoor en de bedrijfsonderdelen GGN Incasso, GGN Detachering, GGN Academy en GGN Internationaal zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch. In 2009 worden er in ieder geval nieuwe vestigingen geopend in Breda en Roermond.





http://www.ggn.nl