Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.40 uur

Utrecht, 27-03-2009

Gepakt na uitzending Hengeveld

UTRECHT- Op woensdag werd een verdachte aangehouden na een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

Op 6 december 2008 werd op de Mariaplaats omstreeks 17.00 uur een tasjesroof gepleegd. In bureau Hengeveld werden deze beelden getoond en hierop was te zien dat twee personen de vrouw achterna liepen en vervolgens hun slag sloegen. Een man trok heel hard aan haar tas, maar kon deze gelukkig niet los krijgen en beide mannen renden hard weg zonder buit. Door cameratoezicht werden de beelden bekeken en hier waren de mannen duidelijk op te zien. Deze beelden waren te zien in de uitzending.

Een familielid had deze uitzending gezien en herkende één van de twee, de 20-jarige man in Utrecht. Het familielid deed wat ze moest doen en bracht de verdachte naar het politiebureau. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de mededader en zet het onderzoek voort.

Verdachte insluiper aangehouden

UTRECHT Woensdag 25 maart hebben bewoners van een woning aan de Beneluxlaan zelf een verdachte van insluiping aangehouden. De politie werd omstreeks 13.00 uur gebeld, nadat een bewoner een vreemde man in zijn studentenkamer had betrapt. De bewoner was even naar het toilet en zag daarna een voor hem onbekende 19-jarige man uit Haaksbergen uit zijn kamer komen lopen.

De verdachte had een opvallende bult onder zijn kleding; het bleken een camera en een pakje sigaretten te zijn. De bewoner hield de insluiper zelf aan en belde de politie. Agenten namen de man mee naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld.

Straatroof

VLEUTEN Op de Europaweg vond donderdagmiddag een beroving plaats waarbij een jongen het slachtoffer werd.

Een 13-jarige jongen uit Vleuten fietste omstreeks 14.30 uur over de Europaweg. Plotseling werd de jongen ingehaald en klemgereden door twee jongens op een scooter. De jongens eisten geld van het slachtoffer. Toen deze aangaf dat zijn portemonnee leeg was, werd hij geslagen dor de passagier op de scooter. Uiteindelijk namen de jongens de portemonnee van het slachtoffer mee en reden weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een grote verkeerscontrole in het district Utrecht noord uitgevoerd.

De controle werd in samenwerking met onder andere de Douane, het scooterteam, de Wegenwacht, de RDW en de Marechaussee gehouden. Tijdens de controle werden 100 autos gecontroleerd. 34 Bestuurders kregen een bekeuring voor diverse feiten. Eén bestuurder werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Het scooterteam controleerde 17 bromfietsen. Voor 10 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor onder andere te hoge constructiesnelheid en het niet hebben van de juiste papieren. De Rijksdienst voor het Wegverkeer schreef 8 bekeuringen voor verschillende feiten uit. De ANWB kon 8 bestuurders helpen om te voorkomen dat zij een bekeuring kregen door de verlichting te maken.