Waar ondernemers vooral niet op moeten besparen

27/03/2009 08:45

Centraal Beheer Achmea

APELDOORN - Centraal Beheer Achmea vindt dat ondernemers die last hebben van de economische crisis de bedrijfscontinuïteit verder in gevaar brengen als deze gaan morrelen aan de eigen bedrijfsverzekering. Daarom introduceert zij de 'Niet besparen top 5'. Tevens onderzoekt de verzekeraar uit Apeldoorn mogelijkheden om bedrijven te ondersteunen bij financieringen die als doel hebben (brand)preventie te verbeteren.

NIET BESPAREN TOP 5:


1. Bespaar niet op de bedrijfsschade verzekering. Gederfde omzet is dan, na een gedekte schade, geregeld. Na een calamiteit een herstart maken is bijzonder lastig als de omzet weer vanaf niets moet worden opgebouwd. Bestaande klanten zoeken vaak andere leveranciers. Let daarbij goed op de noodzakelijke termijn die nodig is om een goede herstart te kunnen maken. Check jaarlijks bij uw verzekeraar welke termijn is opgenomen en tegen welke verzekerde bedragen.


2. Laat voorraden niet oplopen. De kans bestaat dat deze vanaf een bepaalde waarde niet meer onder de dekking vallen. Bij een calamiteit is de voorraad weg, maar rest vaak een schuld omdat veel voorraad is gefinancierd. Bespreek met uw leveranciers de mogelijkheid om (tijdelijk) overtollige voorraad terug te nemen of te stallen bij de leverancier. De bedrijfsschade verzekering geeft dekking voor schommelingen in de voorraden van de ondernemer door middel van een 'increase en decrease clausule'. Zo biedt Centraal Beheer Achmea specifiek voor garagehouders (automotive) zekerheid voor de eerste fluctuaties in de handelsvoorraad.


3. Niet stoppen met onderhoud op uw installaties, dit kan uw bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen.


4. Blijf investeren in brandtechnische beveiliging. Gebruik het advies van de risicoadviseur van uw verzekeraar bij het maken van een plan van aanpak voor de preventiemaatregelen.


5. Juist in deze periode zijn ondernemers eerder geneigd opdrachten aan te nemen met een zwaardere aansprakelijkheid en die afwijken van de standaard leveringscondities. Raadpleeg uw verzekeraar voor een passende oplossing.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://cba.newsclipper.nl