Brabantse Ontwikkelings Maatschappij


PERSBERICHT

Tilburg, 27 maart 2009

BOM investeert in Validus Technologies B.V.

De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) heeft een belang van 20% verworven in Validus Technologies B.V. in Eindhoven. Validus houdt zich bezig met onderzoek, ontwikkeling en productie van innovatieve veiligheidslabels. Deze labels worden toegepast op documenten of producten waarbij de authenticiteit gegarandeerd moet zijn. Zowel de inkt, het substraat als de productietechniek van de lables zijn uniek en ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven.

Toepassing

Met het door Validus ontwikkelde innovatieve veiligheidslabel kan de echtheid van producten op vier verschillende niveaus geverifieerd worden. De kenmerken van de verschillende niveaus bestaan uit direct zichtbare kenmerken en kenmerken die met eenvoudige of geavanceerde hulpmiddelen zichtbaar te maken zijn. Alle vier de niveaus van het veiligheidslabel kunnen met een enkele inktlaag gerealiseerd worden. De combinatie van deze niveaus en de mogelijkheid om ieder kenmerk uniek te maken, zorgt voor een unieke totaaloplossing.

Marktbewerking

Binnen de merkbeschermingsmarkt zal Validus zich speciaal richten op de farmaceutische markt. Overheidsorganen zoals de Europese Commissie erkennen het gevaar van vervalsing van medicijnen en hebben een verbeterde controle over de supply chain voor producenten door middel van bijvoorbeeld verzegelde verpakkingen en identificatienummers vanaf 2010 verplicht gesteld om consumenten te beschermen tegen namaakgeneesmiddelen. Door het toepassen van de Validus label kunnen gebruikers door de gehele supply chain van producent tot eindgebruiker originele producten van namaak onderscheiden. De introductie van het label is dus goed getimed gezien de ontwikkelingen in de regelgeving.

Participaties BOM

De BOM richt zich met haar participaties vooral op starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter. Veelal zijn dit ondernemingen die door snelle groei of verzelfstandiging een stevige financieringsstructuur nodig hebben, maar die door hun beperkte schaalgrootte moeilijker risicodragend kapitaal kunnen aantrekken.




Brabantse Ontwikkelings Maatschappij