Scania Beers B.V.

2009-03-26

Diederen Hout- en Bouwmaterialen plaatst milieu voorop met nieuwe Scania EEV

Breda, 26 maart 2009 - Na ruim tien jaar trouwe dienst heeft Diederen Hout- en Bouwmaterialen uit Schinnen wederom voor Scania gekozen.

De nieuwe Scania is voorzien van een 280 pk sterke EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motor. Deze voldoet aan de strenge EEV milieunorm zonder toevoeging van AdBlue. EEV gaat nog een stap verder dan de Euro 5 milieunorm, die later dit jaar van kracht wordt. Behalve voor reeds ervaren kwaliteit heeft Diederen hiermee ook bewust voor milieu, veiligheid en een gunstig verbruik gekozen. De nieuwe truck is afgeleverd door Scania servicesteunpunt Habets Truck te Nuth.

De truck is voorzien van een CP16 dagcabine, die de chauffeur en bijrijders veel comfort biedt. Dit komt onder meer door de extra ruimte tussen de stoelen onderling en de achterwand en de comfortabele lage instap. De negen liter vijf cilindermotor werkt met Scania's gepatenteerde XPI technologie in combinatie met EGR, waarbij de brandstof onder zeer hoge druk wordt ingespoten. Hierbij wordt een indrukwekkend koppel bereikt van 1.400 NM tussen 1.000 en 1.350 omw/min en hoeft er geen AdBlue te worden toegevoegd.

Diederen Hout- en Bouwmaterialen is opgestart in 1928 als houthandel. In de jaren zestig zijn de activiteiten uitgebreid met bouwmaterialen. De klantenkring bestaat voornamelijk uit aannemers, ZZP'ers, installatiebedrijven en particulieren. De heer Ruijters, directeur-eigenaar en derde generatie binnen Diederen, neemt bewust zijn verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. `Met deze Scania EEV motor voldoen we aan de strengst mogelijke milieueisen en kunnen we de komende jaren zonder beperkingen van milieuconvenanten onze klanten bedienen binnen stedelijke gebieden'.

Diederen Hout- en Bouwmaterialen kenmerkt zich door de kwalitatieve producten en goede begeleiding van de klanten. Dit heeft mede de keuze voor Scania bepaald. `Scania is een bewezen merk, met goede aftersales van de monteurs van Habets Truck'. `Tel daarbij nog eens de schone EEV motor zonder AdBlue en de keuze was snel gemaakt'. De nieuwe truck is in onderhoud bij Scania servicesteunpunt Habets Truck te Nuth en zal worden ingezet voor distributiewerk in geheel Zuid-Limburg.

Diederen pers-2009-332
Dhr. Franck Ruijters (L), directeur-eigenaar van Diederen Hout- en Bouwmaterialen ontvangt de sleutels van de Scania P280 EEV Euro 5 van Scania Account manager Paul Maas (R).

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com