ABN AMRO

Amsterdam, 27 maart 2009

ABN AMRO Groep maakt financiële resultaten over 2008 bekend

Resultaten over 2008

In 2008 behaalde ABN AMRO een winst na belastingen van EUR 3,6 miljard, waarbij een verlies na belastingen van EUR 12,9 miljard uit voortgezette bedrijfsactiviteiten werd gecompenseerd door een winst na belastingen van EUR 16,5 miljard uit de verkoop van beëindigde bedrijfsactiviteiten. Het resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten werd in belangrijke mate beïnvloed door de moeilijke handels- en marktomstandigheden. De meeste verliezen als gevolg van de marktonrust werden behaald in de door RBS overgenomen Global Markets activiteiten. De resultaten werden tevens beïnvloed door de overdracht van enkele bedrijfsactiviteiten aan RBS. Voor ABN AMRO heeft de overdracht van deze bedrijfsactiviteiten, tezamen met de daarmee verbonden activa en verplichtingen, geleid tot aanzienlijke gerealiseerde overdrachtsverliezen. Bovendien wordt nieuwe productie in toenemende mate rechtstreeks in RBS gerealiseerd en niet in de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen binnen ABN AMRO. Hierdoor kunnen de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen niet op een stand-alone basis worden beoordeeld en wordt voor een analyse van de resultaten verwezen naar het jaarverslag en jaarresultaten 2008 van RBS Groep.

De door de Nederlandse staat overgenomen bedrijfsonderdelen, die de business units Nederland en Private Clients omvatten, waren over heel 2008 winstgevend. Het winstniveau werd echter beïnvloed door hogere bijzondere waardeverminderingen van kredieten, druk op de rentemarges in de business unit Nederland en lagere provisiebaten bij Private Clients als gevolg van een daling van het vermogen onder beheer.

Vrijwel alle door Santander overgenomen bedrijfsonderdelen werden in 2008 aan derden doorverkocht of overgedragen aan Santander. De positieve resultaten van deze bedrijfsactiviteiten komen tot uiting in het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten.

Vermogens-, liquiditeits- en financieringspositie ABN AMRO heeft een gezonde vermogenspositie behouden. Eind 2008 bedroegen de tier 1 ratio en de total capital ratio respectievelijk 10,9% en 14,4%. Deze ratio's weerspiegelen een gedegen en behoedzaam kapitaal- en balansbeheer en liggen ruim boven de door de Nederlandsche Bank gestelde minimum tier 1 ratio en total capital ratio van respectievelijk 9% en 12,5% tijdens de separatieperiode.

Dankzij de tijdige respons van ABN AMRO op de verstoring van de financiële markten en de gebeurtenissen rond ABN AMRO, tezamen met een effectief liquiditeitsbeheer en de acties van de Nederlandse staat, bleef ABN AMRO in 2008 voldoen aan de liquiditeitsvereisten van de toezichthouder. ABN AMRO heeft nog steeds een goede financieringspositie.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

ABN AMRO Persvoorlichting RBS Group Investor Relations pressrelations@nl.abnamro.com investor.relations@rbs.com
+31 20 6288900 Richard.Oconnor@rbs.com, +44 207 672 1758 Neil.Moorhouse@rbs.co.uk, +44 131 523 4414





BIJLAGE I ­ bij het persbericht van ABN AMRO over de financiële resultaten over 2008

Update over de separatie

Separatieactiviteiten in 2008
De verkoop van de business unit Asset Management aan Fortis België werd op 1 april 2008 afgerond. De verkoop van Banco Real en nagenoeg alle overige aan Santander toekomende bedrijfsonderdelen werd in juli 2008 afgerond. De belangrijkste verkoop van een ABN AMRO onderdeel aan een partij buiten het consortium betrof Banca Antonveneta dat door Banca Monte dei Paschi di Siena werd overgenomen. Deze transactie is in mei 2008 afgerond. Dit houdt in dat alle resultaten met betrekking tot Asset Management en de door Santander verworven bedrijfsonderdelen zijn gerubriceerd als beëindigde bedrijfsactiviteiten.

Een aantal bedrijfs- en klantactiviteiten zijn in 2008 overgegaan naar RBS en veel activiteiten zijn gerebrand naar RBS. Voor nadere bijzonderheden omtrent de bedrijfsonderdelen van RBS en een beschrijving van de resultaten wordt verwezen naar de documentatie over de jaarresultaten van RBS over 2008, die op 26 februari 2009 is gepubliceerd, en naar het jaarverslag 2008 van RBS Group.

De overige activa en verplichtingen die gezamenlijk eigendom zijn van het consortium, zijn aanzienlijk afgenomen. Deze zijn ofwel verkocht ofwel in economische zin toegewezen aan een lid van het consortium. In 2008 zijn de meeste portefeuilles van Group Asset and Liability Management toegewezen aan de afzonderlijke consortiumleden. Group Functions is afgeslankt in lijn met de afsplitsing van bedrijfsonderdelen.

Aangezien de overdracht van bedrijfsonderdelen aan Santander nagenoeg is afgerond, bestaat ABN AMRO thans uit de resterende door RBS verworven bedrijfsonderdelen, de door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen en een aantal resterende gezamenlijke activa.

Beschrijving van bedrijfsactiviteiten en geplande separatieactiviteiten in 2009 RBS en de Nederlandse staat zijn overeengekomen dat de door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen juridisch worden afgesplitst van de resterende door RBS verworven bedrijfsonderdelen en worden ondergebracht in een nieuwe bank. Er wordt een strategie ontwikkeld voor de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen binnen ABN AMRO. Deze bedrijfsonderdelen zijn in principe onderdeel van de divisies Global Banking & Markets, Global Transaction Services, Retail Banking en Commercial Banking van RBS Groep.

Het is de bedoeling dat de door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen, die bestaan uit de Nederlandse zakelijke en particuliere bankactiviteiten en de internationale private clients activiteiten, worden ondergebracht in een nieuwe juridische entiteit met een eigen bankvergunning. De voorbereiding van de vergunningaanvraag, met inbegrip van pro forma financiële informatie, is in volle gang. De aanvraag zal naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van 2009 worden ingediend bij de Nederlandsche Bank.

Om te voldoen aan de door de Europese Commissie gestelde voorwaarden voor de integratie van Fortis en ABN AMRO in Nederland, kwam ABN AMRO in juli 2008 overeen om een aantal zakelijke bankactiviteiten in Nederland te verkopen aan Deutsche Bank, onder voorbehoud van een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de Nederlandsche Bank. Aan het einde van de aangegeven periode waarbinnen deze verkoop zijn beslag moest krijgen, namelijk 31 oktober 2008, was aan deze voorwaarden niet voldaan, waardoor de verkoop niet doorging. ABN AMRO blijft zich bezinnen op de opties om aan de eisen van de Europese Commissie tegemoet te komen.

Governance tot juridische afsplitsing
Totdat de definitieve juridische afsplitsing een feit is, zal ABN AMRO geleid blijven door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van de Groep en wordt de bank onveranderd op geconsolideerde basis aangestuurd, waarbij de vermogensratios, liquiditeitsratios en -posities van de Groep worden gerapporteerd aan en onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank. Alle toekomstige kapitaaluitkeringen naar afzonderlijke consortiumleden vinden plaats in het kader van een totaal kapitaalplan dat tussen alle consortiumleden is overeengekomen en zijn onderhevig aan goedkeuring door de toezichthouder.


---





Allocatie van uitgegeven schuldbewijzen
Als onderdeel van het separatieproces hebben de consortiumleden overeenstemming bereikt over de economische allocatie van uitgegeven schuldbewijzen binnen ABN AMRO aan de door de afzonderlijke consortiumleden overgenomen bedrijfsonderdelen. Alle aan Santander toegewezen schuldbewijzen werden overgedragen bij de in 2008 uitgevoerde overdracht van bedrijfsonderdelen.

Een overzicht van de allocatie van de resterende uitgegeven schuldbewijzen aan de bedrijfsonderdelen die door RBS en de Nederlandse staat zijn verworven, staat op de website van ABN AMRO (www.abnamro.com).

Bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal in mei 2009 zal ook de actuele stand van zaken met betrekking tot de strategie voor en de geboekte vooruitgang met de overdracht worden toegelicht. Bovendien worden beleggers en klanten gedurende het separatieproces direct of indirect geïnformeerd.


---





BIJLAGE II ­ bij het persbericht van ABN AMRO over de financiële resultaten over 2008

Update over beloningen in 2008 en beloningsbeleid voor 2009 voor de door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen1

Beloning 2008
De door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen van ABN AMRO hebben in 2008 op zeer sobere wijze invulling gegeven aan de bestaande beloningsverplichtingen vastgelegd in de CAO en de beloningsregelingen van de bank.

Alle CAO-medewerkers krijgen een prestatiepremie conform de afspraken in de CAO. Deze premie is in 2005 in de plaats gekomen van een vast gedeelte van het salaris en is geen bonus. Het niveau is aanmerkelijk lager (20%) dan in de jaren daarvoor, in lijn met het lagere resultaat over 2008. ABN AMRO kiest ervoor de gemaakte afspraken in de CAO niet open te breken. Achtergrond van deze beslissing is dat de bank het vertrouwen van de medewerkers in de bank als betrouwbare werkgever niet wil beschadigen.

Het bedrag aan discretionaire bonussen voor CAO-medewerkers valt in 2008 beduidend lager uit dan de jaren ervoor. In Nederland en daarbuiten werd in 2008 voor EUR 58,5 miljoen aan discretionaire bonussen uitgekeerd, dat is 37% lager dan in 2007. In Nederland bedroeg het uitgekeerde bedrag EUR 17.2 en dat is 48% minder dan in 2007.

Aan het senior management inclusief leden van de Raad van Bestuur (buiten CAO) is gevraagd om af te zien van de toegezegde retentiepakketten en gegarandeerde bonussen, en terug te vallen op het contractueel van toepassing zijnde bonussysteem op het laagst mogelijke niveau, indien zij in de toekomst van de bank een rol willen spelen. Het totale bonusbedrag bedraagt in 2008 EUR 8,3 miljoen. Dit bedrag is 63% lager dan in 2007.

Beloningsbeleid 2009
Uitgangspunt voor het nieuwe beloningsbeleid is soberheid en het voorkomen van verkeerde prikkels. ABN AMRO zal hierbij rekening houden met de brief van de Minister van Financiën aan de Tweede Kamer d.d. 22 maart 2009. Voor medewerkers buiten de CAO is besloten het salaris in 2009 te bevriezen. De bank zal binnenkort uitsluitsel geven over het nieuwe beloningsbeleid voor deze groep. Indien er sprake zal zijn van bonussen zullen deze in ieder geval een lange termijn karakter hebben.

Voor CAO-medewerkers geldt dat ABN AMRO de CAO tot 1 maart 2010 zal handhaven. Samen met de sociale partners zal voor 2010 voor de toekomstige bank een nieuwe CAO en sociaal plan worden ontwikkeld, dat recht doet aan de recente ontwikkelingen.

Dutch State Acquired Businesses Reduction EUR in Millions 2008 2007 2008 vs 2007 Senior Management including MB
Bonus 8.3 22.7 -63.4% Other employees
Variable pay NL - Dutch CLA 59.0 73.2 -19.4% Discretionary bonus NL 17.2 32.8 -47.6% Discretionary bonus Non-NL 41.3 59.8 -30.9% Total Discretionary bonus 58.5 92.6 -36.8%


1 De door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen omvatten de Nederlandse zakelijke en particuliere bankactiviteiten en international private clients activiteiten.


---





BIJLAGE III - bij het persbericht van ABN AMRO over de financiële resultaten over 2008

Groepsresultaten

Teneinde te voldoen aan de rapportagevereisten in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, heeft ABN AMRO een jaarverslag opgesteld inclusief de geconsolideerde jaarrekening over het jaar eindigend 31 december 2008 dat vandaag wordt gepubliceerd.

Na de overname van ABN AMRO door het consortium bestaande uit Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander in oktober 2007, heeft Royal Bank of Scotland Group plc (`RBS') de hoofdverantwoordelijkheid op zich genomen voor het bestuur van ABN AMRO met betrekking tot alle regelgevingsvereisten. In lijn hiermee zijn de financiële resultaten van ABN AMRO eveneens volledig geconsolideerd in de financiële resultaten van RBS Group.

Hieronder volgt een samenvatting van de resultaten en financiële positie van ABN AMRO Groep. Bovendien is er meer informatie toegevoegd over de door de Nederlandse staat verworden bedrijfsonderdelen in bijlage IV. Voor meer informatie over de door RBS verworven bedrijfsonderdelen wordt verwezen naar de documentatie over de jaarresultaten 2008 en naar het jaarverslag 2008 van RBS Groep.

ABN AMRO Groep
EUR in Millions Group IFRS Group non-GAAP 2008 2007 2008 2007

Profit and Loss
Net interest income 5,783 4,595 5,828 4,815 Net fee and commissions income 2,629 3,852 2,629 3,852 Net trading income -9,324 1,119 -9,324 1,116 Results from financial transactions -1,684 1,134 -1,648 1,088 Share of result in equity accounted investments 106 223 106 222 Other operating income 306 1,239 306 1,239 Income from consolidated private equity holdings 1,726 3,836 0 0 Operating income -458 15,998 -2,103 12,332 Operating expenses 11,629 14,785 9,994 11,151 Operating result -12,087 1,213 -12,097 1,181 Loan impairment and other credit risk provisions 3,387 717 3,387 717 Operating profit/(loss) before taxes -15,474 496 -15,484 464 Tax -2,580 -458 -2,590 -490 Profit/(loss) from continuing operations -12,894 954 -12,894 954 Profit from discontinued operations net of tax 16,489 9,021 16,489 9,021 Profit for the year 3,595 9,975 3,595 9,975 RWA 176,028 232,312 176,028 232,312

BIS ratios percentages
Core tier 1 10.10 10.59 10.10 10.59 Tier 1 10.88 12.42 10.88 12.42 Total BIS ratio 14.43 14.61 14.43 14.61 AuM (EUR in billions) 102 140 102 140

In lijn met de resultatenrekening in het jaarverslag presenteren wij onze resultaten volgens IFRS. Daarnaast geven wij echter ook 'niet-GAAP' cijfers en lichten wij deze toe. De 'niet-GAAP' cijfers zijn exclusief het consolidatie-effect van private equity-belangen waarover overwegende zeggenschap wordt uitgeoefend. Voor een nadere toelichting verwijzen wij naar ons jaarverslag 2008 (www.abnamro.com)


---





Het resultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van de Groep was in 2008 EUR 12,9 miljard negatief. Dit resultaat werd in belangrijke mate bepaald door de financiële onrust, met name het effect hiervan op het handelsresultaat en het resultaat uit financiële transacties van de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen (in het jaarverslag 2008 opgenomen onder de business units Europa, Azië en Amerika). De resultaten werden tevens beïnvloed door de overdracht van enkele bedrijfsonderdelen naar RBS. Voor ABN AMRO heeft de overdracht van deze bedrijfsactiviteiten, tezamen met de daarmee verbonden activa en verplichtingen, geleid tot aanzienlijke gerealiseerde overdrachtsverliezen. Bovendien wordt nieuwe productie in toenemende mate rechtstreeks in RBS gerealiseerd en niet in de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen binnen ABN AMRO. Hierdoor kunnen de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen niet op een stand-alone basis worden beoordeeld. Wij verwijzen hiervoor naar het jaarverslag en de jaarresultaten 2008 van RBS Groep voor analyse van deze resultaten.

Het netto bedrijfsresultaat van de door Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen, de business units Nederland en Private Clients omvattend, bedroeg EUR 471 miljoen. De bedrijfsonderdelen bleven over het gehele jaar winstgevend, ondanks hogere bijzondere waardeverminderingen van kredieten, druk op de rentemarges en een daling van het vermogen onder beheer.

Het netto bedrijfsresultaat van Central Items, het resterende deel van de Groep inclusief Group Functions en bepaalde investeringen die door de leden van het consortium worden gedeeld, bedroeg EUR 816 miljoen negatief. Dit werd onder meer veroorzaakt door negatieve reële-waardeveranderingen, verliezen op de verkoop van participaties en hogere kosten voor aandeelhouders die niet zijn toegerekend aan de business units. De operationele bedrijfslasten zijn aanzienlijk gedaald ten opzichte van 2007 doordat in de cijfers over 2007 een aantal kosten waren begrepen die verband hielden met de concernsituatie van ABN AMRO, waaronder vergoedingen met betrekking tot concerntransacties.

Het resultaat van EUR 16,5 miljard uit beëindigde bedrijfsactiviteiten omvat de winst op de verkoop van Asset Management aan Fortis België, Banca Antonveneta aan Banca Monte dei Paschi en Banco Real aan Santander en het netto bedrijfsresultaat van deze onderdelen over de periode tot de verkoopdatum.

De solvabiliteitsratio's zijn iets afgenomen. Dit komt voornamelijk door de negatieve resultaten van de door RBS overgenomen bedrijfsonderdelen die slechts gedeeltelijk werden gecompenseerd door een daling van de naar risico gewogen activa na de overdracht aan RBS.


---





BIJLAGE IV - bij het persbericht van ABN AMRO over de financiële resultaten over 2008

Resultaten van door de Nederlandse staat overgenomen bedrijfsonderdelen

EUR in Millions Netherlands Private Clients Total 2008 2007 2008 2007 2008 2007

Profit and Loss
Net interest income 2,822 2,981 401 459 3,223 3,440 Net fee and commissions income 750 781 572 760 1,322 1,541 Net trading income 112 83 78 72 190 155 Results from financial transactions 194 29 -13 8 181 37 Share of result in equity accounted investments 30 54 1 0 31 54 Other operating income 170 244 72 91 242 335 Operating income 4,078 4,172 1,111 1,390 5,189 5,562 Operating expenses 2,923 2,641 863 969 3,786 3,610 Operating result 1,155 1,531 248 421 1,403 1,952 Loan impairment and other credit risk provisions 761 378 15 0 776 378 Operating profit/(loss) before taxes 394 1,153 233 421 627 1,574 Tax 88 271 68 123 156 394 Net operating profit 306 882 165 298 471 1,180 AuM (EUR in billions) 102 140 102 140

Nederland
De activiteiten in Nederland omvatten het kantorennet van waaruit diverse particuliere- en zakelijke producten worden aangeboden, met name aan particuliere klanten en het MKB. De gepresenteerde resultaten zijn inclusief de resultaten van de International Diamonds and Jewelry Group en de beleggings- en financieringsportefeuilles ten behoeve van het balansbeheer die in economische zin per 1 april 2008 zijn toegerekend aan door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen.

Het netto bedrijfsresultaat van EUR 306 miljoen over 2008 is EUR 576 miljoen lager dan in 2007. Het resultaat over 2008 werd gedrukt door hogere financieringskosten als gevolg van veranderingen in de financieringssamenstelling en toenemende druk op de rentemarge en hogere bijzondere waardeverminderingen van kredieten.

Exclusief de per 1 april 2008 toegerekende resultaten van het balansbeheer, bleven de rentebaten op het niveau van 2007 doordat volumegroei bij hypotheken en zakelijke kredietverlening teniet werd gedaan door lagere rentemarges. Het resultaat uit financiële transacties steeg met EUR 165 miljoen, dankzij een positief resultaat uit de afwikkeling van diverse aan kapitaalbeheer gerelateerde garantietransacties. De daling van de overige operationele baten die toe te schrijven is aan de in 2007 verantwoorde winst op de verkoop van kantoorpanden, deed deze stijging evenwel teniet.

De totale operationele opbrengsten uit balansbeheeractiviteiten kwamen uit op een negatief bedrag van EUR 232 miljoen, vooral door hogere financieringskosten in 2008.

De resultaten van de International Diamonds and Jewelry Group bleven stabiel ten opzichte van 2007, met een netto bedrijfsresultaat van EUR 28 miljoen in 2008 vergeleken met EUR 26 miljoen in 2007.

De operationele bedrijfslasten stegen met EUR 282 miljoen, voornamelijk doordat in 2008 in de kosten een herstructureringsvoorziening van EUR 175 miljoen was begrepen, terwijl in 2007 juist sprake was van een vrijval van EUR 46 miljoen. De herstructureringsvoorziening betreft integratie- en herstructureringskosten, evenals de kosten van de voorbereidingen voor de voorgenomen verkoop van bepaalde activiteiten zoals vereist volgens de EC Remedy. In de bedrijfslasten is ook een voorziening voor het depositogarantiefonds van EUR 40 miljoen begrepen.

De bijzondere waardevermindering kredieten omvat specifieke voorzieningen voor met name zakelijke kredietportefeuilles en hogere algemene voorzieningen na aanpassingen van de kredietcyclus, waardoor de bijzondere waardevermindering kredieten voor het gehele jaar bijna twee keer zo hoog uitviel als in het voorgaande jaar.

---





Private Clients
Private Clients verleent private banking-diensten aan particulieren met een vrij belegbaar vermogen van meer dan EUR 1 miljoen. Private Clients heeft via zowel autonome groei als acquisities een significante marktpositie in Europa opgebouwd.

Het netto bedrijfsresultaat kwam in 2008 EUR 133 miljoen lager uit dan in 2007, doordat de operationele opbrengsten afnamen onder invloed van de verslechterde omstandigheden op de financiële markten.

De belangrijkste oorzaak van de lagere resultaten over 2008 was de daling van het vermogen onder beheer. Het vermogen onder beheer nam af van EUR 140 miljard naar EUR 102 miljard. Van de daling had EUR 2 miljard betrekking op de verkoop van Private Clients Brazilië aan Santander in begin 2008. Gecorrigeerd voor andere desinvesteringen, onder andere in het Verenigd Koninkrijk, India, Indonesië en Gibraltar, slonk het vermogen onder beheer met een kwart voornamelijk door de sterke waardedaling van financiële activa na de ernstige ontwrichting van de kapitaalmarkten en ook door enig verloop in het klantenbestand vooral in het derde kwartaal van 2008. In deze laatste ontwikkeling kwam verbetering na de overname van Fortis Bank Nederland door de Nederlandse staat.

De daling van het vermogen onder beheer komt rechtstreeks tot uiting in een daling van de provisiebaten. Daarnaast is in de resultaten tevens een bijzondere waardevermindering begrepen van aandelenbeleggingen die worden aangehouden ten behoeve van klantgerelateerde beleggingsproducten ten bedrage van EUR 24 miljoen.

De operationele bedrijfslasten daalden met 11%, ondanks transitiekosten van EUR 33 miljoen en een voorziening voor het depositogarantiefonds van EUR 13 miljoen. Deze daling weerspiegelt de lagere bonussen en algemene beheerskosten.


---





BIJLAGE V - bij het persbericht van ABN AMRO over de financiële resultaten over 2008

Balansgegevens

Dutch State Acquired EUR in Billions Group Businesses Assets 2008 2007 2008 2007 Cash and balances with central banks 5.9 16.8 0.6 0.7 Financial assets held for trading 212.7 242.3 1.0 0.5 Financial investments 67.1 96.4 14.7 4.2 Loans and receivables - banks 75.6 175.7 1.0 2.2 Loans and receivables - customers 270.5 398.3 150.4 143.9 Other 35.0 95.7 9.4 9.9 Total assets 666.8 1,025.2 177.1 161.4 Liabilities
Financial liabilities held for trading 192.1 155.5 0.3 0.2 Due to banks 94.6 239.3 -5.7 2.0 Due to customers 209.0 330.4 122.0 131.9 Issued debt securities 111.3 175.0 31.2 16.5 Other 29.1 78.7 16.4 7.2 Subordinated liabilities 13.5 15.6 5.9 0.0 Total liabilities 649.7 994.5 170.1 157.8 Equity attributable to shareholders of the parent company 17.1 29.6 7.0 3.6 Equity attributable to minority interests 0.0 1.1 0.0 0.0 Total equity 17.1 30.7 7.0 3.6 Total equity and liabilities 666.8 1,025.2 177.1 161.4

Groepsbalans
Het balanstotaal van de Groep bedroeg EUR 667 miljard per 31 december 2008, een daling van EUR 358 miljard ofwel 35% in vergelijking met het balanstotaal van EUR 1.025 miljard per 31 december 2007. Deze afname houdt primair verband met de overdracht van bedrijfsonderdelen van de Groep naar de consortiumleden, de verkoop van activiteiten aan derden in het kader van de transitie en het effect van de ontwrichting van de financiële markten in 2008 op de transactievolumes en -waarden.

Balansgegevens van de door de Nederlandse staat verworden bedrijfsonderdelen De balansmutaties op jaarbasis van door de Nederlandse staat verworven bedrijfsonderdelen zijn hoofdzakelijk het gevolg van de economische allocatie van de posities van Group ALM aan de consortiumleden. In de mutatie in het eigen vermogen is begrepen de toegerekende winst op de verkoop van de business unit Asset Management aan Fortis België.

.-.-.