Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Nu verkrijgbaar: NMagazine nummer 1

27-03-2009

Het nieuwe NMagazine is uit. Boordevol interviews en interessante zaken op het gebied van concurrentie en regulering. Vanaf vrijdag 27 april is het nieuwe nummer via de Nederlandse Mededingingsautoriteit verkrijgbaar.

Deze keer onder meer aandacht voor:

De visie van oud-minister Willem Vermeend op de economische crisis. Deze crisis is een tijd voor herbezinning.

NMa-voorman Pieter Kalbfleisch geeft aan geen voorstander te zijn van versoepeling van het mededingingsbeleid tijdens de crisis. Juist nu moeten we alert zijn.

De toestemming onder voorwaarden van de NMa en OPTA voor de joint venture van KPN en Reggefiber voor de aanleg van glasvezelnetwerken. Jilles van den Beukel van KPN: We hebben andere aanbieders nodig om voldoende dekking te realiseren.

De fusie van Friesland Foods en Campina was de grootste fusie ooit op mededingingsgebied in Nederland. Advocaat Erik Pijnacker Hordijk geeft aan dat er maar liefst op dertien verschillende markten potentiële concurrentieproblemen waren. Waarom behandelde de Europese Commissie dit fusieverzoek en niet de NMa?

Het achterstallige onderhoud waar sommige infrastructuren mee kampen mede door de introductie van marktwerking en regulering. De WRR wil een andere rol voor de NMa. Hoofddocenten Aad Correljé en Willemijn Dicke van de TU Delft geven hun visie. Zij werkten als stafmedewerker mee aan het WRR-rapport Infrastructures: Time to invest.

De toename van overnames op de markt van energieleveranciers. Dennis van Druten van de Vastelastenbond helpt consumenten, zodat zij niet overgeleverd zijn aan één van de weinige grote partijen.

Meer informatie
Kosteloos abonnement op NMagazine

Wat vind u van NMagazine?
Laat weten wat u van dit magazine vindt. Reageer naar hoofdredacteur Mike Muires.

NMagazine richt zich op ondernemers en brancheverenigingen en verschijnt vier keer per jaar.
NMagazine nummer 1 - 2009