VDH Products kiest flexibel informatiesysteem van Qurius voor betere afstemming bedrijfsprocessen

Zaltbommel, 27 maart 2009 - VDH Products, producent van meet- en regelapparatuur, heeft Qurius geselecteerd om Microsoft Dynamics NAV 2009 te implementeren. Deze integrale ERP-oplossing sluit aan bij de klantordergestuurde productiemethode van het bedrijf en zorgt voor betere afstemming van bedrijfsprocessen. Met de oplossing wil VDH Products optimaal voorraadbeheer, hogere leverbetrouwbaarheid en kortere levertijden realiseren.

Omdat VDH Products klantordergestuurd werkt, moet de organisatie flexibel kunnen inspelen op klantwensen. Om aan deze wensen te voldoen werkt VDH zoveel mogelijk met standaardcomponenten, aangevuld met klantspecifieke onderdelen. Deze productiemethode vraagt om een flexibel informatiesysteem, dat het bedrijf gevonden heeft in Microsoft Dynamics NAV 2009.

Emiel van der Heide, directeur VDH Products: "Een flexibel informatiesysteem is om meerdere redenen wenselijk. Zo willen we met NAV 2009 beter inzicht in onze kosten, optimaal voorraadbeheer, hogere leverbetrouwbaarheid en kortere levertijden realiseren. Ook wordt het systeem ingezet voor de kwaliteitsbewaking van onze producten."

De belangrijkste aanleiding om op een nieuw ERP-systeem over te gaan is dat het huidige systeem onvoldoende samenhang tussen de diverse afdelingen van VDH Products realiseert, waaronder Inkoop, Verkoop, Productie en Magazijn. Van der Heide: "We werken nu met eilandjes en zelf ontwikkelde hulpmiddelen om bepaalde informatiestromen te kunnen volgen. De nieuwe oplossing zorgt ervoor dat de verschillende afdelingen integreren, waardoor onze bedrijfsprocessen beter op elkaar afgestemd worden. Hierdoor zal ook de onderlinge communicatie verbeteren."

De live-gang van NAV 2009 staat gepland voor 1 juli 2009. In een later stadium volgt een optimalisatiefase, waarin ook naar de implementatiemogelijkheden van een projectenmodule gekeken wordt. "Deze module zal ingezet worden voor de afdeling Research & Development, die op projectbasis aan de ontwikkeling van nieuwe producten werkt. De processen binnen deze afdeling zijn momenteel niet in één systeem gevat, maar daar willen we in de toekomst wel naar toe", concludeert Van der Heide.

Over VDH Products
VDH Products BV ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar mechanische en elektronische instrumenten voor het meten van temperatuur, druk en luchtvochtigheid. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een moderne klantgerichte onderneming met afnemers door heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. De producten van VDH Products worden toegepast in diverse branches, waaronder koel- en klimaattechniek, verwarmings- en ventilatietechniek, transportkoeling en fruitbewaring-en rijping. Meer informatie is beschikbaar op www.vdhproducts.nl

Over Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1.000 medewerkers; het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient Qurius ruim 2.800 klanten. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Qurius is in 2007 door Microsoft benoemd tot wereldwijde Microsoft Dynamics Partner of the Year. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl