Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

GERARD JOLING KRIJGT WASSEN BEELD

Amsterdam, 27 maart 2009. De zeer populaire Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling krijgt een beeld bij Madame Tussauds. Dit is de tweede keer in de carrière van Gerard dat hij in was in de Amsterdamse attractie verschijnt.

Kees Klesman, directeur van Madame Tussauds Amsterdam; 'We kunnen eenvoudigweg niet om Gerard heen. Zijn sterrendom is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen en lijkt nog steeds geen piek bereikt te hebben. Met kijkcijferhits als oa Sterren dansen op het ijs, Popstars en Holland's got talent is Gerard niet meer van de televisie weg te denken. Daarnaast heeft hij op muziek gebied ook niet stilgezeten en de afgelopen periode zelfs vier nummer 1 hits gescoord. Verder is het ook erg bijzonder dat een artiest die al bijna 25 jaar in het vak zit zes keer in een uitverkocht Ahoy heeft gestaan met zijn 'Stout en Nieuw' spektakels. En in zijn Toppers periode is de Arena zo vaak uitverkocht geweest dat het niet meer op twee handen te tellen is. Zijn populariteit valt ook goed af te meten aan het aantal verzoeken voor een beeld van Gerard wat wij de afgelopen jaren hebben gekregen. Allemaal met dezelfde opmerking dat Gerard toch thuis hoort tussen de beroemdheden in Tussauds. Hij staat op dit moment in de Top 5 van meest gevraagde beelden.'

Het is heel uniek dat Gerard weer in was in Tussauds verschijnt omdat hij al eerder een beeld hier heeft gehad. In 1987 was hij de eerste Nederlandse popartiest met een eigen wassen beeld. Een paar jaar geleden is besloten het beeld uit de attractie te verwijderen omdat er nog weinig overeenkomsten waren tussen het beeld en de Gerard van vlees en bloed.

Er staat Gerard nog wel een hele intensieve poseersessie te wachten om het beeld te kunnen maken, 1 april gaat hij hiervoor speciaal naar de Tussauds Studio's in Londen. Tijdens deze sessie worden honderden foto's van hem worden genomen en al zijn maten vastgelegd. Ook worden er afdrukken van zijn handen gemaakt en zal de kleur van huid en haar tot in detail worden vastgelegd. Wanneer dit nieuwste beeld van Gerard precies onthuld wordt is nog niet bekend. Wel dat hij later dit jaar een opvallende plek krijgt tussen beroemdheden zoals Justin Timberlake en Bob Marley.