Ingezonden persbericht


27 maart 2009
Persbericht

Nieuwe kinderkampen
starten op De Betteld

Camps4Kids is een nieuwe christelijke organisatie die dit jaar voor het eerst voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar eigentijdse kinderkampen gaat organiseren. De kinderkampen starten deze zomer op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld. Kinderen kunnen genieten van een nieuw en fris programma waarbij veel over Jezus wordt verteld.

Tijdens de kinderkampen van Camps4Kids staan knotsknettergekke CampGames zoals waterballoon WAR met middeleeuwse slingshots, ALOHA - tot ziens bij de Caribische stranden met kleurrijke kindercocktails en op safari gaan met je groep. Het wordt een week vol ballen, bubbels en ballonnen.

Naast dit hoogteprogramma wordt tijdens de breedteprogramma's veel aandacht geschonken aan vriendschappen en onderlinge samenwerking. Denk aan kampvuur, bonte avond, avondwandelingen. Dingen die kamp, kamp maken.

En als laatste kunnen de kinderen genieten van de diepteprogramma's waarbij met een andere benadering Gods liefde wordt uitgelegd. Camps4Kids heeft samen met de Internationale Bijbel Bond (IBB) aan een nieuwe programma meegewerkt waarbij kinderen met een film stille tijd en Bijbelstudies houden. En dat is nieuw in Nederland. Verder houdt het kind een Bijbels dagboekje bij dat ook nog na het kamp doorloopt. En natuurlijk wordt er veel gezongen, gedanst en pret gemaakt.

Oprichter Camps4Kids Peter Madern zegt over dit nieuwe kinderkamp: ,, Camps4Kids is een grote droom van mij en mijn vrouw Sara. Onze grote passie zijn 'kids' en Jezus. Ik heb jarenlang bij Compassion gewerkt en daardoor weet ik dat van de 100% mensen die een keuze maken om Jezus aan te nemen als zijn of haar verlosser, 85% dit doet in de leeftijd van 5 tot 15 jaar. Nog eens 10% maakt die keuze tussen de 15 en de 25 jaar. De laatste 5 procent komt in de loop van zijn of haar leven tot het geloof in Jezus. In de top tien wanneer mensen de keuze voor Jezus maken, komen kampen op plaats 7! Na alle familieleden worden kampen zelfs de eerste plek toebedeeld. Dit is dus ontzettend belangrijk werk.''

De kinderen slapen tijdens het kamp gezamenlijk in de jeugdherberg. Kosten voor een week lang kinderkamp zijn ¤ 200 per kind. Het kind mag ook ergens anders overnachten, en dan kost het ¤ 100 om aan het programma mee te doen. Aanmelding kan op www.camps4kids.nl. Hier kan ook meer informatie over Camps4Kids en de kampen worden gevonden.

Einde persbericht